DOLAR 32,5721 0.07%
EURO 34,8726 0%
ALTIN 2.434,830,21
BIST 9.716,250,74%
BITCOIN 21738630,59%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

1. Dönem farklı zamanlarda sona erecek

1. Dönem farklı zamanlarda sona erecek

ABONE OL
8 Aralık 2020 16:55
1. Dönem farklı zamanlarda sona erecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://www.kircaalihaber.com’da yer alan haber de, İlk kez, farklı okullar ve sınıflar için okul yılının birinci dönemi farklı zamanlarda sona erecek.

Bunun nedeni, Covid-19 krizi nedeniyle elektronik ortamda uzaktan eğitim yapılması ve bazı çocukların tam olarak bu eğitim uygulamasına katılamaması.

Her zamanki gibi 2 Şubat dışında bazı öğrenciler için birinci dönem 16 veya 23 Şubat’ta sona erebilir. Başka olası seçenekler de var.

Covid-19 krizi nedeniyle Eğitim ve Bilim Bakanlığı (MON) 4-6. sınıflar için iki hatfalık ve 1-3. sınıflar için üç haftalık ara süre açıkladı.

Bu süreler, öğrencilerin, özellikle de daha küçük yaştakilerin şu anda uzaktan eğitime etkili bir şekilde katılamadığı durumlarda uygulanabilir.

Örneğin dersler, devamsızlık kayıtları ve ders notları yerine ilgi alanlarına göre faaliyetlerin yapılması öngörülüyor.

Ancak kanunda okul yılının birinci dönemi 18 hafta olarak belirtildiği için bu iki veya üç hafta okul zamanı değil, bu nedenle birinci dönemin son tarihi erteleniyor.

OKULLARIN HANGİ SEÇENEKLERİ VAR?

MON Okul ve Okul Öncesi Eğitim İçerikleri Müdürü Evgeniya Kostadinova, “Çözümler çok farklı, okullar çok çeşitli olasılıklara sahip ve bir tarih belirleyemeyiz” dedi.

Birinci seçenek, 7-12. sınıflardaki öğrenciler normalde olduğu gibi 2 Şubat’ta birinci dönemi bitirirler, bir gün ara tatil yaparlar ve 4 Şubat’ta yeniden okula giderler. Bu aynı zamanda şu anda uzaktan eğitime sorunsuz katılan 1-6. sınıflar için de geçerli. İkincisi, 1-3. sınıflar uzaktan öğrenmedeki zorluklar nedeniyle üç haftalık ara süre kullanılabilir ve birinci dönemi 23 Şubat’ta sona erdirebilirler. Üçüncüsü, 4-6. sınıflar, iki haftalık ara süreyi kullanıp birinci dönemi 16 Şubat’ta sona erdirebilirler.

Dördüncüsü, okul iki veya üç haftalık ara süreyi tam olarak kullanmamaya karar verebilir ve birinci dönemi, kendisi seçtiği daha erken bir tarihte sonlandırabilir. İki veya üç haftalık ara süre, Noel tatilinden önce veya sonra kullanılabilir. Şimdiye kadar farklı okullar ve öğrenciler için okulun birinci döneminin farklı zamanlarda bittiği hiç görülmemişti. Covid-19 krizi, MON’u bu önlemi almaya zorladı.

Kostadinova, “Biraz karmaşık bir durum, ancak müdürlerin ve okul yönetimlerinin bununla başa çıkacağına ve aslında ilkokul öğretmenlerinin öğrencileri için neyin en iyi olduğuna karar vereceklerine inanıyorum” dedi.

Bütün bunlardan dolayı okul yılının son tarihi de erteleniyor. 1-3. sınıflar 23 Haziran’a, 4 – 11. sınıflar 30 Haziran’a kadar eğitim görecekler. Şimdi sorunsuz bir şekilde uzaktan eğitime katılan öğrenciler, bu ara haftaları yıl sonunda örneğin okul gezileri şeklinde kullanacaklar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.