DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2059884-0,63%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

13 bin uluslararası öğrenci başvuru yaptı

13 bin uluslararası öğrenci başvuru yaptı

ABONE OL
24 Kasım 2021 23:52
13 bin uluslararası öğrenci başvuru yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balkanlar başta olmak üzere 64 farklı ülkeden 4 bin 400 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan Trakya Üniversitesi’nde 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı uluslararası öğrenci başvuruları sona erdi. 147 programda 2 bin 544 kontenjanın açıldığı birinci başvuru dönemine bu yıl yaklaşık 13 bin uluslararası öğrenci başvuru yaptı. En çok tercih edilen bölümler ise Diş Hekimliği, Eczacılık ve Tıp oldu.

LİSANS PROGRAMLARININ YÜZDE 85’İ BALKANLI ÖĞRENCİLERE AYRILDI

Balkanlar misyonu doğrultusunda Balkan coğrafyasındaki bilinirliğini her geçen yıl artan Trakya Üniversitesi bu yıl Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği gibi fakültelerin yer aldığı lisans programlarının yüzde 85’ini Balkanlı öğrencilere ayırdı. Uluslararası öğrenciler için lisans programlarında açılan 1517 kontenjanın 1293’üne Balkanlı öğrenciler yerleşti.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN BÖLÜMLER DİŞ HEKİMLİĞİ, ECZACILIK VE TIP

Dünyanın farklı ülkelerinden öğrenci adayları için 22 Haziran 2020’de online olarak başlayan Trakya Üniversitesi Uluslararası Öğrenci 1. Başvuru Dönemi’nde 147 programda toplam 2 bin 544 kontenjan açıldı. Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinin otomasyon sistemi üzerinden “Ortaöğretim Not Ortalaması”na göre asil ve yedek olarak sıralanan adayların en çok tercih ettiği bölümler; Diş Hekimliği, Eczacılık, Tıp, Bilgisayar Mühendisliği, Mimarlık, Hemşirelik, Fizyoterapi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Genetik bölümü olarak sıralandı.

 “10 BİN ULUSLARARASI ÖĞRENCİ HEDEFİNE YAKLAŞIYORUZ”

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, 10 bin uluslararası öğrenci hedefine her geçen yıl daha da yaklaştıklarını belirterek Trakya Üniversitesi’nin uluslararası öğrencilere büyük avantajlar sağladığını belirtti. Uluslararası öğrenci sayısını kısa sürede bin 500’lü rakamlardan 4 bin 400’e yükselttiklerini ve Trakya Üniversitesi’nin başta Balkanlar olmak üzere uluslararası camiada tanınırlığının arttığını kaydeden Rektör Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi olarak tüm imkanlarımızla öğrencilerimizin yanındayız. Trakya Üniversitesi ülkemizde ve Balkanlarda akla gelen ilk üniversite olmayı sürdürecek.” dedi.

Trakya Üniversitesi’nin 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında çoğunluğu Balkanlardan olmak üzere 4 bin 400 uluslararası öğrenci ile Türkiye’de en çok uluslararası öğrenci barındıran üniversiteler arasına girdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Geçen yıl burslu öğrenciler hariç toplam 1.601 uluslararası kaydıyla bölge üniversiteleri arasında en çok tercih edilen üniversite olduk. Türkiye ile gönül coğrafyamız Balkanlar arasında köprü görevi üstlenemeye devam ediyoruz. Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize hoş geldin diyor, başarılı bir eğitim dönemi geçirmelerini diliyorum. Tüm öğrencilerimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ, ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN BİR ÇEKİM MERKEZİ

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz da Trakya Üniversitesi’nin uluslararası öğrenciler arasında marka olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek, “Trakya Üniversitesinde okumak isteyen uluslararası öğrencilere kapılarımız sonuna kadar açık. Bu yıl 13 bine yakın başvuru aldık. Bölgenin ve Balkanların en köklü yükseköğretim kurumu Trakya Üniversitesi, uluslararası öğrenciler için adeta bir çekim merkezi.” dedi.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN ‘İKAMET BİLGİ SİSTEMİ’ OLUŞTURULDU

Uluslararası öğrencilerin ikamet işlemlerinde yaşanan sorunların çözülmesi adına Edirne İl Göç İdaresi ile anlaşmaya giderek Türkiye’de ilk defa bir üniversite tarafından “İkamet Bilgi Sistemi” oluşturduklarını ifade eden Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, “Uluslararası öğrencilerimize yönelik ücretsiz Türkçe Dil Kursları düzenliyoruz. Yine uluslararası öğrenciler tarafından ‘Rumeli Köprüsü’ isimli bir dergi çıkarıyoruz. Uluslararası ve Türk öğrencilerimiz için ücretsiz Dil Eğitimi kursları organize ediyoruz. Uluslararası öğrencilerimizin kaynaşması, kendilerini evlerinde hissetmesi adına birçok sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenliyoruz. Tüm bunlar Trakya Üniversitesini uluslararası öğrenciler için bir cazibe noktasına dönüştürüyor.” diye konuştu.

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz son olarak alınan başvurular sonrası öğrenci yerleştirmelerinin otomasyon aracılığıyla şeffaf bir şekilde yapıldığını ve boş kalan kontenjanların da Eylül, Ekim ve Kasım aylarında tekrar açılacağını söyledi.

KAYIT İŞLEMLERİ 10-14 AĞUSTOS 2020 TARİHLERİ ARASINDA

Diğer yandan Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinin otomasyon sistemi üzerinden “Ortaöğretim Not Ortalaması”na göre asil ve yedek olarak sıralanan adayların 10 Ağustos 2020 tarihlerinde başlayan online kayıt işleri 14 Ağustos 2020 tarihinde sona erecek.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.