DOLAR 32,5834 0.29%
EURO 34,7652 0%
ALTIN 2.485,570,06
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20515033,30%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şehit Ömer Halisdemir’in adı Edirne’de yaşatılacak

Şehit Ömer Halisdemir’in adı Edirne’de yaşatılacak

ABONE OL
18 Ekim 2021 12:34
Şehit Ömer Halisdemir’in adı Edirne’de yaşatılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Şehit Astsubay Ömer Halisdemir ve 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Şehitleri Parkı’nın açılışının gerçekleştirileceğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  “Ülkemizin şanlı tarihine kara bir leke olarak geçen bu hain saldırıya; bu kanlı girişime milletimiz izin vermemiş; ülkemizi ele geçirmek isteyen silahlı canilere karşı, tanklara, uçaklara karşı canını siper etmiştir. Bu nedenledir ki 15 Temmuz’un sembol isimlerinden olan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in ismi bu parkta yaşamaya devam edecek; önünden her geçen bu kanlı darbe girişimini bir kez daha hatırlayacak” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Şehit Astsubay Ömer Halisdemir ve 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Şehitleri Parkı’nın açılışının gerçekleştirileceğini söyledi. Şükrüpaşa Mahallesi İlhami Ertem Caddesi Jandarma Kavşağı karşısında yer alan parkın açılışının 15 Temmuz Çarşamba Saat:16.00’da gerçekleştirileceğini belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, açılışa tüm Edirne Halkını davet etti.

15 Temmuz’da Fetö ve onun işbirlikçisi hainlerin ülkemizde gerçekleştirmeye çalıştığı kanlı darbe girişiminin 251 şehit ve binlerce gazinin ve bütün Türk Milleti’nin karşı koyuşuyla önlendiğini ve başarılı olamadığını belirten Gürkan, “Fetöcülere karşı, devletimizin, ordumuzun içine kadar sızmış hainlere karşı; meydanlara koşan her vatan evladı; ölümü göze almış; demokrasimizi, birliğimizi ve bağımsızlığımızı bir kez daha ölümsüzleştirmişlerdir. Türk Milleti; hür ve bağımsız yaşama iradesini bir kez daha bütün dünyaya kanıtlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok büyük bir devlet; Türk Milleti çok büyük bir millettir. 15 Temmuz’da olduğu gibi Türk Milleti her şart ve koşulda hainlerin karşısında durmaya; vatanı, toprağı, hürriyeti ve demokrasisi için canı pahasına mücadele etmeye devam edecektir. Bu nedenle belediye meclis kararıyla 15 Temmuz’un sembol isimlerinden olan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in isminin 2 yıl önce hizmete sunduğumuz 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı’nda yaşatmaya karar verdik. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir, bu parkta yaşamaya devam edecek; önünden her geçen bu kanlı darbe girişimini bir kez daha hatırlayacak. 15 Temmuz’un yıldönümünde, ülkemizin demokrasisine, özgürlüğüne ve istikrarına kast etmiş hain darbe girişimini bir kez daha şiddetle kınıyor; şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise minnetle anıyorum” dedi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.