DOLAR 32,3912 0.21%
EURO 35,0896 -0.03%
ALTIN 2.325,370,27
BIST 9.090,680,12%
BITCOIN 2283915-0,41%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“2022 Edirne Yılı” başladı

“2022 Edirne Yılı” başladı

ABONE OL
4 Ocak 2022 11:11
“2022 Edirne Yılı” başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2022 yılının Edirne’nin Kurtuluşu’nun 100’üncü yılına denk gelmesi ve plaka kodun da aynı yıl olası nedeniyle Belediye Meclis Kararı ile “2022 Edirne Yılı” ilan edildi. 2022 Edirne Yılı Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın çaldığı zil ile başlatıldı.

Edirne Belediyesi önünde “2022 Edirne Yılı” nedeniyle tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, alınan belediye meclis kararını okudu.

“BELEDİYENİN KURULUŞUNUN 155. YILI”

Ardından konuşan Belediye Başkanı Gürkan, Belediye Meclisi’nde bulunan tüm siyasi partilerin oy birliğiyle aldığı karar ile 2022 Yılı Edirne Yılı olarak ilan ettiklerini belirterek, “Bugün belediyemizin kuruluşunun da 155. yılı. Türkiye’de kurulan ilk belediyelerden birisi. Hemen yanında yer almakla gurur duyduğum Dilaver Bey’in yaptırmış olduğu belediye binamızın da faaliyete geçişinin 122. yılı” dedi.

“OLAĞANÜSTÜ BİR ŞEHİRDE YAŞIYORUZ” 

Eski Camii ve Selimiye Camii’nin de Osmanlı’nın en güzel mimari örneklerinden olduğunu ifade eden Gürkan, “Edirne, sadece Osmanlı’ya başkentlik yapmış değil, kültürünü, sanatını, mimarisini ve her türlü anlayışını, burada başlatmış ve burada taçlandırmış olduğu bir şehir. Edirne yüzlerce yıl, Anadolu’yu Balkanlardan gelen akınlara karşı korumuş bir şehir. Edirne bugün itibariyle baktığınızda Türkiye Cumhuriyeti’nin Balkanlar’a açılan kapısı, Balkanlar’ın, oradaki soydaşlarımızın da Türkiye Cumhuriyeti’ne açılan kapısı. Böyle muhteşem, böyle olağanüstü bir şehirde yaşıyoruz ve harikulade insanların oylarıyla da Edirne’de yöneticilik yapıyoruz. Hedefimiz herkesin burada yaşamaktan mutlu olduğu, burada yaşamayanların da gıpta ettiği bir Edirne’yi sizin hizmetinize sunabilmek. Bunun için elimizdeki tüm imkanları, tüm bilgimizi, yeteneğimizi hiç kimseyi ayırmadan, hiç kimseyi ötekileştirmeden, herkese imkanlarımızı eşit şekilde sunarak, görevimizi yapmaya çalıştık. Bundan sonra da hizmet felsefemiz bu olacak” şeklinde konuştu.

Bu konuşmanın ardından Belediye Başkanı Gürkan, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte çeşitli etkinliklerle kutlanacak 2022 Edirne Yılı’nı zili çalarak başlattı.

İLK ZİYARET VALİ CANALP’E YAPILDI

Belediye binası önünde yapılan törenin ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Belediye Meclis Üyeleri, Vali Ekrem Canalp’i ziyaret etti.

“2022 ÖZEL BİR YIL”

2022’nin önemine değinen Edirne Valisi Ekrem Canalp “Oy birliği ile alınan böylesi harikulade karardan dolayı hepinizi sahsım ve Edirne valiliği olarak tebriklerimi iletmek istiyorum. 2022 bizim açımızdan özel bir yıl. Bir defa cumhuriyetinin kuruluşunun yüzüncü yılına önderlik edecek arifesinde bir yıl. Edirne’nin kurtuluşunun da yüzüncü yılının kendi bünyesinde barındırıyor olmasından dolayı da çok anlamlı ve çok güzel.  Aynı zamanda da 22 Edirne’nin plakasıdır. Bu da 2022’yi sembolik anlamda da yine anlamlı ve değerli kılabilmektedir. 2022 yılı içeresinde yapacağımız bütün etkinliklerde 2022 Edirne yılı olarak bu mottoyu hep beraber kamu kurumlarımız olsun yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, ticaret sanayi odamız, esnaf odalarımız olsun herkesin bunu benimseyerek kullanıyor olması şehrimize çok ayrı bir psikolojik hava verecektir. Bu psikolojik hava bütün Edirne açısından da çok pozitif gelişmeleri de ümit ediyorum ki kendi arkasından itekleyecektir ya da çekecektir” dedi.

“2022 YILI BOYUNCA BİR ÇOK ETKİNLİK PLANLADIK”

Belediye Başkanı Gürkan da  2022 yılı boyunca birçok etkinlik planladıklarını belirterek, “Belediye meclis üyelerinden oluşan bir danışma kurulumuz var. Danışma kurulunun önderliğinde birçok etkinlik planlandı. Edirne söz konusu olunca hepimizin bir parti mensubiyeti aidiyeti var ama Edirne her türlü siyasi görüşün önünde geliyor. Belediye meclisinde bir prensip kararı aldık. Bu ay içerisinde bir yarışma projemiz olacak. Yüzüncü yıl kurtuluş anıtını Edirne’ye kazandırmak istiyoruz. Bunun açılısını 25 Kasım 2022 tarihinde yapmak istiyoruz. Bunun yanında birçok farklı etkinliklerimiz olacak. Diğer tüm kamu kurumları ile beraber, herkesi beraber kucaklayacağımız örnek çalışmalar yapmak istiyoruz. Muhtemelen bu çalışmalar ülkemizdeki diğer illerde örnek olacaktır. Bunun ilk başlangıcını da bugün kurtuluşumuz simgesi olan bayrağımızı ve 2022 yılı boyunca belediyemizin girişinde olduğu gibi valiliğimizin girişinde de arzu elettiğimiz roll up var. Onu da uygun görürseniz yıl boyunca valiliğin girişinde kalmasını arzu ederiz. Edirne’mizin valiliğine yakışacağına inanıyoruz. Kuruluştan kurtuluşa bütün şehitleri rahmet ile anarken Edirne yılının hayırlara vesile olmasını diliyoruz” dedi.

Ziyaret sonrası Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Valisi Ekrem Canalp’e 2022 Edirne Yılı yazılı pankart takdim etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.