DOLAR 32,6630 0.44%
EURO 34,8201 0.07%
ALTIN 2.501,500,70
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20272680,55%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

2023’ün ilk oyunu sahnelendi

2023’ün ilk oyunu sahnelendi

ABONE OL
14 Ocak 2023 16:40
2023’ün ilk oyunu sahnelendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2023 yılının ilk oyunu ile seyirci ile buluştu. Usta sanatçı Haldun Taner’in yazdığı, “Eşeğin Gölgesi” isimli yeni oyununu Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nda sahneleyen Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu, muhteşem performansı ile büyük beğeni aldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın büyük çaba gösterdiği ve bir süre önce hayata geçirilmesini sağladığı Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Edirneli sanatseverleri çeşitli oyunlarla bir araya getirmeye devam ediyor. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak, Hüseyin Erdoğan yönetiminde çalışmalarını sürdüren Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu bu defa da, usta sanatçı Haldun Taner’in, “Eşeğin Gölgesi” isimli oyununu Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nda sahneledi.

Usta sanatçı Haldun Taner’in yazdığı, “Eşeğin Gölgesi” isimli eseri Hüseyin Erdoğan yönetti. Oyuncuların performansı ise büyük beğeni topladı. Oyunu çok sayıda seyircinin yanında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da eşi Esra Gürkan ile birlikte izledi. Oyunun sonunda sahneye çıkarak, sanatçılara çiçek takdim eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bugüne kadar birçok hayalimizi yaşama geçirdik. Birçok şeyi başardık, başarmaya da devam ediyoruz. Çok uzun yıllardır, gittiğim birçok yerde, toplantı adresini sorduğumda hep şu cevabı alırdım; AKM’de. Ama Edirne’de verebileceğimiz öyle bir adres yoktu. Bir AKM, Atatürk Kültür Merkezi yoktu. Ulu Önderimizin Kurucumuzun adını yaşatacağımız bir yerimiz yoktu. Önce Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nı bitirdik. Çok kısa bir süre sonra da şimdi dedik, Edirne’yi kültürle, sanatla ve tiyatro ile buluşturma zamanı. Hüseyin Hoca, Genel Sanat Yönetmenimiz bir piyango oldu bizim için. Devlet Tiyatrolarından emekli olmuştu, Edirne’ye yerleşmişti. Tamamen bir tesadüf. Bir anlamda bir şeyi gönülden isterseniz onun kendiliğinden, doğal ortamında olması gibi. Yine bir tesadüf sonucu tanıştık. Kendisini davet ettim. Şimdi buradayız” ifadelerine yer verdi.

Sanatın çok farklı bir alan olduğuna dikkat çeken Gürkan, “Oyuncu seçerken de kendisinden tek bir şey istedim. En doğrusu neyse, hak eden kimse onları alın. Bu akşam gördüğünüz gibi hepsi, tümü o hak etmenin verdiği gururla sizlerin karşısındalar onları tebrik ediyorum. Çünkü biliyoruz ki liyakat her yerde, her noktada, her şeyde olmalı ama sanat bambaşka. Orada mutlak olmalı. Kutluyorum sizleri, gurur duyduk, mutlu olduk” dedi.

“Eşeğin Gölgesi” isimli tiyatro eseri, Haldun Taner’in 1965 yılında yazdığı epik bir politik tiyatro oyunu. Hüseyin Erdoğan yönetiminde sahnelenen oyun 2 Bölümlük geleneksel bir komedi. Oyunda, Belediye Şehir Tiyatrosu oyuncuları Sercan Dede, Enes Alegöz, Didem Kuda, Tuğberk Yaşa, Rüya Erdoğan, Özge Tatar, Dilara Berktaş, Ekrem Buğra Ansen, Ece Erdoğan, Mertcan İşcan rol alıyor. Oyunun koreografi ve müzik uygulaması ise Didem Kuda’ya ait.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.