DOLAR 32,5859 0.28%
EURO 34,7439 -0.01%
ALTIN 2.490,150,24
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20475172,35%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

22 yıl sonra kavuştular

22 yıl sonra kavuştular

ABONE OL
13 Kasım 2021 18:45
22 yıl sonra kavuştular
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ünlü Youtuber Doğan Kabak’ın yayınladığı yeni videosunda Beden öğretmeni olan Serkan Kılıç, 22 yıl sonra babasına tutkunu olduğu arabasını, Edirne’den alıp yaptırıp hediye etmesi sosyal medyada beğeni ve yorum yağmuruna tutuldu.

Edirneli Kılıç Ailesi yıllar önce İzmit’e taşınması ile yıllarca özene bezene baktıkları 22 EZ 222 plakalı araçlarını Edirne’de bıraktı. Çektiği araba videoları ile milyonlarca takipçisi olan Doğan Kabak’a ulaşan Kılıç Ailesi’nin oğlu Serkan Kılıç, babasının arabasını hediye ederken bu anı ölümsüzleştirmek istedi.

22 yıldır Edirne’de kullanılamaz halde garajda bekleyen arabayı Serkan Kılıç çekici üstünde İzmit’e getirip yaptırdı. Ford Taunus Modeli olan ve parçaları orijinal olan araçta ise tek bir boya olmadığı, içi aksamında her şeyin orijinal olduğu sadece mekanik aksamları yapılarak Baba Halim Kılıç’a verilmek üzere hazırlatıldı.  Serkan Kılıç’ın, Edirne’den 22 plakalı arabayı 22 yıl sonra yaptırarak babasına hediye etmesi sonrası baba Halim Kılıç şaşkınlık yaşayarak duygulandı.

“BABAM İÇİN ARABAYI 22 SENE SONRA EDİRNE’DEN ÇEKİCİ İLE ALIP BURADA YAPTIRDIK”

Babasının Edirne’deki 22 yıldır garajda yatan arabasını alarak sürpriz yapmak için  İzmit’te her şeyini yaptırarak hazırlatan Serkan Kılıç “ babam beyin ameliyatı oldu. Sonra arabayla ilgilenmedi ötelemiş oldu. Daha sonra benim yanıma İzmit’e geldi. İzmit’te annemle ikisi geldi. Bende sizin videolarınızı izledim hep. Dedim ki bende bunu babama yapmalıyım. Burada Yılmaz Usta’yla anlaştık. Edirne’ye gidip çekiciye koyduk arabayı getirdik. Komple alt takımı, direksiyon kutusunu değiştirdik, motorda küflenmiş parçaları falan değiştirdik. İçi hala sıfır gibi, babam çok aşırı bakardı. Arabanın kaportasında hiçbir çürük yok. Babamın da haberi yok kullanıma hazır. Ben bile kullanmadım azar işitmeyelim diye. Edirne’de 35 yaş üstü araba meraklıları bilir bu arabayı. Babamı soran şöyle sorar ‘Halim abi nasıl Ford Taunus’u duruyor mu?’ diye” dedi.

“BU ARABA 22 SENEDİR EDİRNE’DE YATIYORMUŞ”

Doğan Kabak “ Serkan’ın babası 3 senede bir Edirne’ye gittiğinde evin garajından geçerken araba o halde olduğu için kafayı çeviriyormuş. Arabada Edirne’de duruyormuş. Serkan Kılıç’ta araba hastası. Babası da arabasına düşkün ve normalde bu arabaya dokundurmaz, el sürdüğünüzde bezle gidip silermiş. Top oynayan çocuklar babası mahalleye geldiğinde arabaya top gelmesin diye top oynamayı bırakırlarmış. Bu otomobiller o zamanlar makam arabası olarak kullanıyor. Serkan’da babadan azar işitmemek için bir kere kullanmış. Arabanın plakası çok özel bir plaka 5 tane 2 var arabada. 22 senedir yatan araba bu, derisi falan hiçbir şeyi bozulmamış, kapalı garajda yatması çok büyük avantaj. Bu araba 1991 ve 1993 yılları arasında üretildi sadece o yüzden çok kıymetli. Şu arabada ki süspansiyon konforu şimdiki arabalarda yok. Otomobil dört tekere üstüne bir kütle aslında ama insanlar duygusal bağ kuruyorlar. Çünkü yaşanmışlıklar var içinde”dedi

“HERKES ONU EDİRNE’DE ARABASINA DÜŞKÜNLÜĞÜ İLE BİLİRDİ”

Doğan Kabak ve oğlu Serkan Kılıç’ın süprizi üzerine Ford Taunus’un getirildiğinden haberi olmayan  ve eşinin ilk hanımının arabası olduğunu gülerek söyleyen Serkan Kılıç’ın annesi “ arabasına kapının önüne kadar getirirdi, gazeteler üstüne bastırırdı. Parmak izi olmasın. Kuş pisledi mi gece 2 olsa oğlum kalk süngerle yavaşça alacaksın der. Herkes onu Edirne’de bilirdi arabasına ne kadar düşkün. Bütün gün araba siler. Bir çizik varsa oraya çekiç vurulmazmış, komple orijinal değişir. Birisi araba alacak olsa hemen eşime gelir. Ben çok şikayetçiydim. Onun ilk hanımı arabadır. Setler, peluşlar, altın anahtarları. Bir çukur gördümü yarım saatte oradan geçerdi. Ben bütün aldığı arabaları sayarım benim kumam onlardı. Anormal hastaydı” dedi.

“ÖLECEĞİM AKLIMA GELİR BU GELMEZDİ”

Eski arabasının kendisine getirildiğini bilmeden Doğan Kabak’ın sorduğu sorulara içlenerek cevap veren Halim Kılıç “altımdaki arabayı severim. Toz kondurmam. Arabaya binerken intizamlı binerim. Gazete silerdim. Ele cam dokunamaz. Bazı prensiplerim vardı. Arabaya masrafa üzülmem yaparım. Ant alırım, koltuk kılıflarını yaptırırım. O arabamın plakası 22 EZ 222’ydi. Onu bir can gibi görürdüm. Arabayı çukurdan geçerken dikkat ederdim. Rahmetli babam şofördü benim, çocukluktan arabaya karşı sempatim var” dedi.

Doğan Kabak ve oğlu Serkan Kılıç’ın sürprizli şekilde karşı eski arabası ile karşı karşıya gelen  Halim Kılıç “ Oğlum bu senin yapabileceğin en büyük evlatlık bana. Öleceğim aklıma gelir bu gelmezdi. Bu arabayı satmam. Havalı korna duruyor. Çok büyük bir olay. Sen ne yaptın oğlum. Cennetlik bir evlatsın. Kimsenin aklına gelmezdi. Ben böyle bir şeyi yapacağını tahmin etmezdim. Söylenecek hiçbir söz yok. İnsan mutlu olacaksa böyle olur. Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu arabayı madem buralara kadar getirmiş Serkan ne derse o olacak. Rüyada gibiyim gerçek olduğunu hala algılayamadım. Arabaya biniyorlarsa arabanın kurallarına göre inip binecekler. Elle cam silmek en kızdığım şeydir. Bana tekrar dünyayı verdiniz, Çok mutluyum Allah hepinizden bin kere razı olsun.”dedi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.