DOLAR 32,5841 0.13%
EURO 35,0568 0.48%
ALTIN 2.425,750,13
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2090496-3,95%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı”

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı”

ABONE OL
29 Ekim 2022 16:36
“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Pazar yerinde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törende öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Törende Kaymakam Adem Ünal, Garnizon Komutanı Barış Terzibaş, Belediye Başkanı Özgen Erkiş vatandaşların bayramını kutladı.

Kaymakam Ünal, törende, günün anlamına ilişkin konuşma yaptı.

KAPAKLI

Kapaklı ilçesinde Kaymakam Bayram Sağır ve protokolün tebrik töreninin ardından ilçe stadında program düzenlendi.

Kırmızı beyaz giyinen ilkokul ve okul öncesi öğrencileri törende renkli görüntüler oluşturdu. Tören geçişi ve bando gösterisinin ardından 29 Ekim konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

ÇORLU

Atatürk Meydanı’nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya ve ödülleri verildi.

Kaymakam Mustafa Eldivan, törende yaptığı konuşmada, kadim Anadolu topraklarında nice emekler sonucunda vücut bulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun 99. kuruluş yıl dönümünün idrak edildiğini söyledi.

Eldivan, şunları kaydetti:

“Bu kıymetli vatanı bizlere vatan yapan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu kıymetli vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükununu sağlayan ve bu ulvi gaye için toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşan bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Dünyanın en paha biçilemez ve en kıymetli toprakları olan aziz vatanımız üzerinde, bu büyük milletin cumhuriyet idaresi ile beraber, hür ve bağımsız aynı zamanda bir bütün olarak, dünya durdukça yaşayacağına olan inancımı belirtip, hepinizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar, sevgilerimi ve muhabbetlerimi sunarım.”

Törene 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Tabak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

ŞARKÖY

Şarköy Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Hakan Kılınçkaya ve Belediye Başkanı Alpay Var, burada vatandaşların bayramını kutladı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu, Kaymakam Kılınçkaya günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Törende, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

KIRKLARELİ

Valilik makamında düzenlenen kutlama programı kapsamında Vali Birol Ekici, tebrikleri kabul etti.

Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda süren kutlamalarda Vali Ekici, 55 Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan ve Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, askeri araçtan vatandaşları selamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajının okunmasının ardından Vali Ekici, yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in ilanının 99. yıl dönümünü kutlamanın heyecan ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

Tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik eden Ekici, “Geçen yüzyılın başlarında bir araya gelen düşmanlarımız, bizi bu coğrafyadan silebileceğini zannetmiş ancak tarihte hiçbir zaman esareti kabul etmeyen yüce Türk milletince Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ilk önce Çanakkale’de, sonra da ‘Ya istiklal ya ölüm.’ diyerek Kurtuluş Savaşı’nda, büyük bir yokluk içinde olunmasına rağmen ağır bir şekilde yenilgiye uğratılmıştır. İşte kazanılan bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla taçlanmıştır.” diye konuştu.

Vali Ekici’nin konuşmasının ardından rahatsızlanan Kıbrıs gazisi Hasan Ula’ya (70) sağlık ekipleri müdahale etti. Vali Ekici de gazinin yanına giderek sedyeyle ambulansa kadar taşıdı. Gazi, Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterileri sunuldu.

Tören, öğrenci ve askeri birliklerin geçişiyle sona erdi.

Törene, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından tören, Orduevi önünde devam etti.

Vali Yıldırım, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, askeri araçtan vatandaşları selamladı.

Törende konuşan Vali Yıldırım, “29 Ekim 1923, Türk milletinin yüksek karakterinin tecelli ettiği, Cumhuriyet idare şeklinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildiği tarihtir. Bugün, bu yüce mirasın Türk milletine emanet edilişinin 99. yıl dönümünü kutluyoruz. 29 Ekim 1923’te ilan ettiğimiz Cumhuriyet’imiz, Kurtuluş Savaşı boyunca genç yaşlı, kadın erkek demeden verilen cansiperane bir mücadelenin eseridir. Dönemin imkansızlıkları ve zorluklarına rağmen Gazi Mustafa Kemal liderliğinde düşmana karşı kazanılmış bir zaferdir.” dedi.

Törende, Tekirdağ Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Cumhuriyet” isimli gösteri ilgiyle izlendi.

Tekirdağ Jandarma Komutanlığı Komando Bölüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü motosiklet ekiplerinin gösterilerini, protokol ve vatandaşlar ayakta alkışladı.

Tekirdağ Yelken ve İhtisas Kulübü sporcuları da denizde gösteri sundu. Tören, öğrenci ve askeri birliklerin geçişiyle sona erdi.

Törene, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.