DOLAR 32,4964 0.08%
EURO 34,8494 0.12%
ALTIN 2.471,050,37
BIST 9.530,47-0,18%
BITCOIN 1997981-3,84%
Edirne
13°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

40. yıl anısına 40 tatbikat

40. yıl anısına 40 tatbikat

ABONE OL
6 Temmuz 2022 11:33
40. yıl anısına 40 tatbikat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Rektörlük, AFAD, UMKE ve Edirne İtfaiyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen deprem tatbikatı başarıyla sonuçlandı. Gerçekleştirilen tatbikatın senaryosuna göre; Şarköy açıklarında 6.3 şiddetinde yaşanan depremin etkisiyle T.Ü. Rektörlük Binası’ndaki çalışanlar tahliye edildi.

Trakya Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, üniversitenin 40.yılı anısına 2022 yılı içinde 40 tatbikat düzenlemeyi hedefledikleri belirtildi.

“40. YIL ANISINA 40 TATBİKAT”

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, “Ülkemiz, pek çok afet türünün önemli sıklıkta yaşandığı bir konumdadır. Deprem, heyelan, sel, çığ gibi birçok doğa kaynaklı afetin yanı sıra jeopolitik konumu nedeniyle de beşeri kaynaklı afet diyebileceğimiz insani krizlerle de sıkça karşı karşıya kalabilmektedir. İnsani krizlerin ve afetlerin risklerini ölçmek ve sıralayabilmek amacıyla oluşturulan risk yönetimi endeksine göre Türkiye, Küresel Risk Endeksi’nde 191 ülke arasında 45’inci sırada yer almaktadır. 5,0 endeks puanı ile “yüksek risk” grubundaki ülkeler arasında bulunmaktadır.  Ülkemizin yüzölçümünün yüzde 66’sı ve nüfusumuzun yüzde 71’ i I. ve II. derece deprem bölgelerinde yer almaktadır. Bu gerçeklik bizlerin daha dikkatli olması gerektiğini göstermektedir. Bu doğrultuda okullarımızda başlatmış olduğumuz tatbikatlar serisine Rektörlük ve Kongre Merkeziyle devam etmekteyiz. Tatbikatımızı hastanemizin sivil savunma amirliği çalışanları, Edirne İl AFAD Müdürlüğü ekipleri, UMKE personeli ve Edirne İtfaiye Müdürlüğünün çok değerli uzmanlarıyla gerçekleştirmiş bulunuyoruz.  Tatbikatımızda senaryo gereği Şarköy açıklarında 6.3 şiddetinde gerçekleşen bir depremin olma anında ve sonrasında yapılması gerekenler bizzat uygulanmış olup toplanma alanında yapılan yoklamada her iki binada da kazazedelerin olduğu yönünde rapor verilmiştir. Verilen rapor doğrultusunda 112 Acil Çağrı hattından ilgili birimlere durum hakkında bilgi verilmesiyle devam edilmiştir. Ekiplerin olay yerine gelmesi ve artçı sarsıntıların devamında jeneratör dairesinde yangın çıkışıyla birlikte ikinci bir afet durumu ele alınmıştır. İtfaiyenin müdahalesi ve yaralıları dışarıya çıkarmasıyla tatbikatımız sona ermiştir. Tatbikatımızın bitiminden sonra itfaiyemizin uzman ekipleri tarafından kurum çalışanlarımıza yangın ve yangın söndürme ekipmanları hakkında eğitim verilmiştir.  Üniversitemizin 40. Yılı anısına 2022 yılı içerisinde 40 tatbikat düzenlemeyi hedeflemekteyiz. Gerçeğe yakın yapılan bu tatbikatlar, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun öncülüğünde devam eden çalışmalar doğrultusunda Üniversitemizin Sivil Savunma Amiri Hüseyin Türkel’ in planlaması ve Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen’in destekleriyle gerçekleştirilmektedir” şeklinde ifadelere yer verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.