DOLAR 32,4953 -0.15%
EURO 34,9810 0.39%
ALTIN 2.433,460,44
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2098352-0,56%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

424 bin sözleşmeliye kadro müjdesi

424 bin sözleşmeliye kadro müjdesi

ABONE OL
1 Aralık 2022 11:12
424 bin sözleşmeliye kadro müjdesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Türkiye’nin, son 20 yılda çalışma hayatının iyileştirilmesi adına çok önemli adımlara imza attığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı kadro müjdesinin 424 bin sözleşmeli personele hayırlı olmasını diledi.

TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası açıkladığı kadro müjdesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 “ÇALIŞMA ŞARTLARINI SON 20 YILDA BİR ADIM DAHA İLERİYE TAŞIDIK”

“İktidarlarımız boyunca çalışma ücretleri, sosyal haklar başta olmak üzere tüm çalışma alanlarının şartlarında iyileştirmeler kaydettik” diyen Milletvekili Aksal, “Yatırım, istihdam, üretim ve ihracatla büyüyen Türkiye’nin ekonomisine can veren katma değer katan, ülkemizin müreffeh bir toplum olması adına çalışma hayatının tüm basamaklarında emek veren memur işçi herkesin çalışma şartlarını son 20 yılda bir adım daha ileriye taşıdık, taşıyacağız” dedi.

“EN YÜKSEK ASGARİ ÜCRET ARTIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Son dönemde yapılanları sıralayan Milletvekili Aksal, “En yüksek asgari ücret artışını gerçekleştirdik, Asgari ücretlerin ve tüm ücretlerin asgari ücret seviyesindeki kısmının Gelir Vergisi dışında bırakılmasını sağladık. Bununla birlikte Eylül ayında tarihimizin en yüksek istihdam rakamı olan 31,4 milyona ulaştık. Ek gösterge sorununu ortadan kaldırdık ve sosyal haklarda iyileştirmeler yaptık. Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenler ve geçici işçilerle ilgili çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

“424 BİN KADRO HAYIRLI OLSUN”

Aksal, “Cumhurbaşkanımızın son müjdelediği düzenleme ile de Sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli akademik personel, sözleşmeli KİT personeli, sözleşmeli sanatçı, sözleşmeli Meclis danışmanı, sözleşmeli sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kamu çalışanları hariç olmak üzere kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebilecek. Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacak, 1 yıl da aday memurluk süresi olacak. Hâlihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecek. Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edecekler. Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi ise, süreleri de dolmuş olacağı için doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecek. Şimdiden tüm sözleşmeli çalışanlarımıza ve yakınlarına hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.