DOLAR 32,3511 0.26%
EURO 35,0591 -0.27%
ALTIN 2.307,841,34
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22884013,40%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

9’u 5 geçe hayat durdu

9’u 5 geçe hayat durdu

ABONE OL
10 Kasım 2021 18:40
9’u 5 geçe hayat durdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83’üncü yılı nedeniyle gerçekleştirilen anma törenleri, Atatürk Anıtı’nda Vali Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

HAYAT 9’U 5 GEÇE DURDU  

Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05’te sirenlerin çalmasıyla 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de hayat durdu. Yoldan geçen araç sürücüleri ve yayalar saygı duruşunda bulundu.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bayraklar yarıya indirildi.

ATATÜRK ODASI ZİYARET EDİLDİ

Atatürk Anıtındaki törenin ardından Vali Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Gürkan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Cihanoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri Atatürk’ün Edirne’yi ziyareti sırasında, belediye binasında kaldığı Atatürk Odası’nı ziyaret ettiler. Ardından Vali Canalp, anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.

HALK EĞİTİM MERKEZİNDE ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Atatürk Odası ziyaretinin ardından protokol üyeleri Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Mimar Kemaleddin Çok Amaçlı Kültür ve Tiyatro Salonunda, Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi Müdürlüğünce hazırlanan anma programına katıldı.

“OLAĞANÜSTÜ DEĞİŞİMLERE ÖNCÜLÜK ETTİ”

Programın açılışında konuşan Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Selahattin Yayla, toplumların tarihinde olağanüstü değişimlere öncülük eden, bu değişimlerin, toplum ve çağın gereklerine uygun bir biçimde hızla gerçekleşmesini sağlayan çok az sayıda önder olduğuna dikkat çekerek, “Mustafa Kemal, bu önder kişilerin en seçkinidir”dedi.

“TÜM DÜNYADA SAYGINLIK KAZANMIŞ ÖLÜMSÜZ BİR LİDER”

Atatürk’ün milli birliği sağlayarak başarıyla sonuçlandırdığı Kurtuluş Savaşı ve kurduğu Cumhuriyet ile başka milletlere de örnek olduğunu ve tüm dünyada saygınlık kazanmış ölümsüz bir lider olduğunu belirten Yayla, “En önemli başarısı yok olma sürecine girmiş bir milletten tam bağımsız ve milli egemenlik ilkelerine dayanan yeni bir devlet yaratmasıdır. Dayanağı , milleti olmuştur. “Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez.” diyerek milletinden güç almış, milletine güç vermiştir. Atatürk’ün önderliğinde atılan her adım tarihimizin en karanlık anında bize, Türk milletine hatta diğer mazlum milletlere yepyeni bir hayat ve umut getirdi, bize güç verdi ve kendimize güven duygusu verdi, bizi bağımsızlığın da gerçek güvencesi olan özgürlük yoluna sağlam bir biçimde soktu” dedi.

“MEMLEKETİ UÇURUMUN KENARINDAN KURTARMIŞTIR”

Garnizon Komutanlığı adına Maliye Teğmen Adem Topal da , “Dünya Devletlerinin çağın en büyük devlet adamı kudretli bir komutan, asker olarak kabul ettiği eşsiz lider Türk Milleti’nin Atası, ordumuzun ebedi başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 83.yıl dönümünde özlem, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Bugün bütün Türkiye, bütün yüce Türk Milleti sükut içinde onu sevgi ve saygı ile anmaktır. Doğadaki tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı vardır. Ancak bazı insanlar vardır ki yaşamları boyunca yaptıkları eserlerle insanlara yapmış oldukları hizmetlerle yaşamlarından sonrada varlıklarını sürdürürler. İşte bu insanlardan biri de ölüme meydan okuyan. Öldükten sonrada yaşayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk milli mücadelede milli birliği temin eden eşsiz bir lider, muharebe meydanlarında efsanevi bir komutan devlet kuran büyük siyaset adamı, milletin çehresini değiştiren kudretli bir inkılapçıdır. Atatürk milletin tarihi seyrini değiştirebilecek üstün meziyetleri sayesinde memleketi askeri ve siyasi zaferlerle uçurumun kenarından kurtarmıştır. Dünya tarihinde her türlü imkansızlığa rağmen inandığı fikri tatbik sahasına dökmüş, Ya İstiklal Ya Ölüm parolasıyla bir milli mücadele kazanmış, arkasından yep yeni hürriyetle çağdaş bir millet ve devlet yaratmayı başarmış devlet adamı azdır” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.