DOLAR 32,6020 0.39%
EURO 34,8009 0.18%
ALTIN 2.492,500,34
BIST 9.461,20-0,67%
BITCOIN 21175524,32%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AB genelinde asgari ücret uygulanması planlanıyor

AB genelinde asgari ücret uygulanması planlanıyor

ABONE OL
20 Ocak 2020 15:16
AB genelinde asgari ücret uygulanması planlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği (AB) İstihdam ve Sosyal Haklardan Sorumlu Komiser Nicholas Schmidt, AB, ortak bir AB asgari ücreti uygulanmasını planlıyor. Avrupa Komisyonu, girişimi desteklemek için buna şüpheyle bakan kuzey Avrupa ülkelerini ikna etmeye çalışacaktır” diye kaydetti.

Komiser Schmidt, AB’de ucuz işgücü sömürüsüyle mücadele etmeye yönelik Avrupa Komisyonu’nun asgari ücret planı konusunda istişarelerin başladığını ve birçok AB ülkesinde işçilerin diğer ülkelere kıyasla belirli meslekler için önemli ölçüde daha düşük maaş aldığını belirtti. Eğer yeterli AB ülkesi bu girişimi desteklerse, bu AB’de yeni bir yasa çıkarılmasına yol açabilir.

AB Komiseri, buna rağmen Brüksel’in, bu tür bir girişimin işçilerin ve işverenlerin ücret belirledikleri toplu pazarlık sistemlerini zayıflatabileceğinden korkan kuzey Avrupa ülkelerinin eleştirilerine kulak verdiğini vurguladı.
Schmidt, “İsveç ve Danimarka’da sendikaların yanı sıra bu ülkelerdeki işverenler ve hükümetlerle birçok görüşmeler gerçekleştirdik. Bu nedenle, gelecekteki yasal metinde toplu pazarlık sisteminin İsveç, Danimarka ve muhtemelen diğer ülkelerde işlediği şekilde korunduğunu açıkça belirten her türlü hükmün bulunduğunu belirteceğiz” dedi.

AB Komiseri, AB ülkelerinin AB yasalarına göre asgari ücret uygulama zorunluluğu olmayacağını da sözlerine ekledi.
Danimarka, İsveç ve Finlandiya’da asgari ücret uygulaması yoktur. Bunun yerine ücretler doğrudan sendikalar ve işverenler arasında toplu pazarlık sistemi kapsamında müzakere edilir ve genellikle diğer çoğu AB ülkesinden daha yüksektir.

Danimarka İstihdam Bakanı Peter Hummelgaard Thomsen, daha önce Twitter’dan yaptığı açıklamada Avrupa’da sosyal birleşmenin büyük bir ihtiyaç olduğunu, ancak bunun toplu pazarlık sistemini baltalamaksızın yapılması gerektiğini kaydetti.
Schmidt, girişiminin İskandinav ülkelerine yönelik değil, asgari ücret uygulanan, ancak bu ücretin çok düşük miktarda olduğu diğer AB ülkelerine yönelik olduğunu söyledi. AB Komiseri, hangi ülkeleri kastettiğini belirtmedi.

(http://kircaalihaber.com/)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.