DOLAR 32,3401 0.18%
EURO 35,1224 -0.19%
ALTIN 2.238,10-0,23
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2052588-6,43%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD, Kosova’yı desteklemeye devam edecek

ABD, Kosova’yı desteklemeye devam edecek

ABONE OL
24 Mayıs 2023 14:19
ABD, Kosova’yı desteklemeye devam edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, ABD’li senatörler Chris Murphy ve Gary Peters ile bir araya geldi.

Balkan News’te yer alan habere göre; Kosova Cumhurbaşkanlığında yapılan görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Osmani, iki ülke arasındaki iyi ilişkilere dikkati çekti.

Kosova’nın dünyanın en Amerikan yanlısı ülkesi olduğunu belirten Osmani, bunun gurur verici olduğunu ifade etti.

Osmani, “Kosova’nın uluslararası kuruluşlara entegre olması, Balkanları gerilimli geçen 90’lı yıllara hapsetmek isteyenlere güçlü bir yanıt olacaktır.” dedi.

Avrupa’nın hegemonik ve otokratik zihniyet tarafından zorlandığının altını çizen Osmani, “Kosova’nın konumu ve neye hizmet ettiği konusunda hiçbir şüphe yok. Kosova her daim ABD ve diğer müttefiklerinin yanındadır, özgürlük ve demokrasi değerlerinin yanındadır.” diye konuştu.

Kosova ile ABD arasında özel bir ilişki olduğuna işaret eden Peters de ABD’nin Kosova’ya siber güvenlik de dahil olmak üzere birçok konuda yardım edeceğini belirtti.

Sırbistan’a, Kosova’nın uluslararası örgütlere katılmasına engel olmayı bırakma çağrısında bulunan Murphy de Kosova’nın, Sırbistan ile varılan anlaşmanın en önemli hükümlerinden biri olan Sırp Belediyeler Birliğinin (ZSO) bir an önce kurulması gerektiğini vurguladı.

ABD ile Kosova arasındaki güçlü ilişkilerin gelecekte de güçlenerek devam edeceğini söyleyen Murphy, ABD’nin Kosova’nın ilerlemesine yardımcı olacağını ifade etti.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.