DOLAR 32,4991 0.15%
EURO 34,7621 0.09%
ALTIN 2.487,901,05
BIST 9.485,74-0,47%
BITCOIN 20384680,46%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“AB’nin bir parçası olduklarına dair güçlü bir mesaj verilmeli”

“AB’nin bir parçası olduklarına dair güçlü bir mesaj verilmeli”

ABONE OL
5 Kasım 2020 15:07
“AB’nin bir parçası olduklarına dair güçlü bir mesaj verilmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

http://www.yenibalkan.com’da yer alan haber de, Bulgaristanlı Türk Siyasetçi İlhan Küçük yaptığı açıklamada, “Kuzey Makedonya’ya, sadece coğrafik olarak değil politik ve ekonomik olarak da Avrupa Birliği’nin bir parçası olduklarına dair güçlü bir mesaj vermemiz gerekiyor. 10 Kasımda yapılacak Berlin Sürecine az kaldı, büyük kararlar almak için zaman yok. Alman dönem başkanlığında sunulan fırsatı değerlendirmemek faydalı olmayacaktır” dedi.

‘SİYASETÇİLER CESUR KARARLAR ALMALI’

Vaziyetin kolay olmadığını, herkesin sağduyulu hareket etmesi gerektiğini ifade eden Küçük, hükümete ve siyasetçilere cesur kararlar alma çağrısında bulundu.

Kuzey Makedonya ile Bulgaristan arasında imzalanan iyi komşuluk ilişkileri anlaşmasındaki ‘ortak’ kavramının kilit rol oynadığını kaydeden Küçük, iki ülkenin ortak geleceğinin güçlü temellerini ortak tarih, ortak kültür ve ortak köklerin oluşturacağını ileri sürdü.

‘TARİH, KOLAY MÜZAKERE EDİLEBİLECEK BİR KONU DEĞİL’

Küçük, “Makedon Bulgar tarih komisyonu ciddi adımlar attı. Tarih, kolay müzakere edilebilecek bir konu değil. Bu müzakerelerden vazgeçilmemeli fakat biraz zaman tanınmalı. Prespa anlaşması nasıl Kuzey Makedonya ile Yunanistan arasındaki sorunlara kalıcı çözüm bulduysa, Komşuluk Anlaşması da bu meseleyi çözebilir.

Herkesin ortak hedefinin AB arısı altında birlikte hareket etmek olduğunu ifade eden Küçük, halkların duygularıyla oynanması gerektiğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.