DOLAR 32,3416 0.18%
EURO 35,1168 -0.24%
ALTIN 2.239,29-0,17
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2048805-6,87%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Açıklama yapan kadınlara tepki gösterdi: “Erkekler bu kadar kötü mü?”

Açıklama yapan kadınlara tepki gösterdi: “Erkekler bu kadar kötü mü?”

ABONE OL
26 Mart 2021 18:44
Açıklama yapan kadınlara tepki gösterdi: “Erkekler bu kadar kötü mü?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Kadın Meclisi Platformu üyeleri, İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin açıklama yaptıkları sırada, bir erkek vatandaş, “Erkekler bu kadar kötü mü? Sonsuz nafakaya ne demeli?” diye bağırarak tepki gösterdi. Polisin müdahalesiyle vatandaş olay yerinden uzaklaştırıldı.

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine yönelik tepkiler sürüyor. Edirne Kadın Meclisi Platformu üyesi yaklaşık 20 kadın dün Saraçlar Caddesi’nde bir araya gelerek İstanbul Sözleşmesiyle ilgili ‘Sözleşmeyi uygula, kadını yaşat’ şeklinde yazılı pankartlar açarak açıklamada bulundular.

Kadınların slogan attığı sırada yaşlı bir erkek vatandaş ‘Sonsuz nafakaya ne demeli?, erkekler bu kadar kötü mü?’ şeklinde bağırarak tepki gösterdi. 70 yaşında olduğunu söyleyen vatandaşa polis müdahale ederek olay yerinden uzaklaştırdı.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ UYGULATACAĞIZ”

“Kadınların yaşam hakkını ellerinden almak bir insanlık suçudur” diyen Nazlıcan Güzel, basın açıklamasında şunları söyledi; “20 Mart 2021; ‘Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine 3718 nolu Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile karar verilmiştir. Cumhurbaşkanlığı kararı ile İstanbul Sözleşmesinin fesih kararı gündeme geldiğinin hemen ertesinde bile bu ülkede 12 saatte 5 kadın öldürüldü. Fesih kararı geçersiz olduğu, İstanbul Sözleşmesi hala yürürlükte olduğu halde! Hükümet yetkilileri ve tek adam, sözlerinin toplum nezdindeki yıkıcı sonuçlarının farkında değildir. Kadınların yaşam hakkını ellerinden almak bir insanlık suçudur. Hem hukuki olarak adliyelerde hem bütün kadınlar hep birlikte meydanlarda bize ait olanı özgür ve eşit yaşama hakkımızı alacağız, İstanbul Sözleşmesi’ni uygulatacağız!” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.