DOLAR 32,5116 -0.09%
EURO 34,9765 0.36%
ALTIN 2.434,460,47
BIST 9.794,110,74%
BITCOIN 2073297-4,23%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ADD Muammer Aksoy’u andı

ADD Muammer Aksoy’u andı

ABONE OL
1 Şubat 2020 11:21
ADD Muammer Aksoy’u andı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi üyeleri derneğin kurucu başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy’u ölümünün 30’uncu yılında bir kez daha andı.

Ankara’daki evinin önünde 30 yıl önce uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Atatürkçü Düşünce Derneği kurucu genel başkanı hukukçu, siyaset adamı ve yazar Prof. Dr. Muammer Aksoy için ADD Edirne Şubesi dernek binasında anma töreni düzenlendi.

Törende konuşan ADD Edirne Şube Başkanı Celil Özcan, Prof. Dr. Muammer Aksoy’un katledilmesinin tüm Türkiye’yi yasa boğduğunu belirterek, “Cinayet aydınlatılabilseydi, sonraki aydın katliamları yaşanmayacaktı. Cumhuriyet için canlarını hiçe sayan aydınlarımızı unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı bir kez daha haykırıyoruz” dedi.

“SUİKASTLERİN ASIL HEDEFİ TÜRKİYE CUMHURİYETVE TÜRK ULUSU OLDUĞU AÇIKTIR”

1990’lı yılların Atatürkçü aydınların, devletin gözü önünde katledildiği yıllar olduğunu söyleyen Başkan Celil Özcan “Türkiye Cumhuriyeti, ulus ve üniter devlet modeliyle tüm mazlum milletlere örnek olmuştur. Milli Mücadele öncesinde var olan saray ve hanedanlık yönetimi; Cumhuriyetle birlikte, yerini, ulus egemenliğine ve parlamenter sisteme bırakmıştır. Laik, sosyal ve hukukun üstünlüğü esasları üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti bir çağdaşlaşma devrimidir. Devrimin yaratıcısı, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk’ün kurduğu ulus ve üniter devlet sistemi, O’nun bedenen aramızdan ayrılışından sonra türlü saldırılarla yok edilmeye çalışılmıştır. Siyasetin işbirlikçi kadroları eliyle Cumhuriyet karşıtı tutumlar desteklenmiştir. Atatürk Cumhuriyetini yıkmak için öncelikle, Atatürkçü aydınların ortadan kaldırılması gerekliydi. 1990’lar Atatürkçü aydınların, devleti yönetenlerin gözleri önünde katledildiği yıllardır. 31 Ocak 1990’da Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy’un katledilişiyle başlayan süreç; Turan Dursun, Bahriye Üçok ve Uğur Mumcu cinayetleri ile sürdü. Çetin Emeç, Onat Kutlar, Eşref Bitlis, Ahmet Taner Kışlalı, Ali Gaffar Okkan, Necip Hablemitoğlu suikastları de aynı karanlık odakların hain planlarıdır. Bu yönüyle bakıldığında suikastların asıl hedefinin Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Ulusu olduğu açıktır. Esas milli beka sorunu bu suikastların arkasındaki güçlerin, bir türlü gün yüzüne çıkarılamamasıdır” dedi.

“ÇABALARI KARANLIKTAN BESLENEN GÜÇ ODAKLARINI ÜRKÜTMÜŞTÜ”

ADD kurucusu Prof. Dr. Muammer Aksoy’un çalışma ve çabalarının bazı güç odaklarını korkuttuğunu ifade eden Özcan “24 Ocak 1993’de bombalı suikast sonucu aramızdan alınan Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun katillerinin aradan geçen 27 yıla rağmen bulunamaması, cinayetin aydınlatılamaması ya da aydınlatılmak istenmemesi bu bağlamda düşündürücüdür. Ne acıdır ki Uğur Mumcu ve demokrasi şehitlerimize dil uzatan, onların aziz hatıralarını karalamaya çalışan siyasi zihniyet mevcuttur. Mücadelemiz işte bu zihniyete yöneliktir. 31 Ocak 1990’da hainler iş başındaydı. Atatürkçü, ulusalcı, demokrat ve devrimci, hocaların hocası, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy, evine girmek üzere iken apartmanın içinde vücuduna yönelen kurşunlarla şehit edildi. Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kuralı henüz 8 (sekiz) ay olmuştu. Çalışmaları, çabaları belli ki karanlıktan beslenen güç odaklarını ürkütmüştü. Yok edilmesi gerekiyordu. Prof. Dr. Muammer Aksoy’un katledilmesi tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Önemli bir toplumsal önder bedenen ortadan kaldırılmıştı. Muammer Aksoy cinayeti, 1980 sonrası aydın katliamlarının ilk halkasıydı. Cinayet aydınlatılabilseydi, sonraki aydın katliamları yaşanmayacaktı. Prof. Dr. Muammer Aksoy’un öldürülmesi en başta Uğur Mumcu’yu derinden etkiledi. Uğur Mumcu, Muammer Aksoy için “kalpaksız Kuvayı Milliyecilerin son temsilcisiydi” demişti. Muammer Aksoy cinayeti aydınlatılamadığı için, Uğur Mumcu da maalesef aynı kaderi paylaştı. 24-31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası olarak kabul edildi” dedi.

“YOK ETTİKLERİ BEDENİ VARLIKLARIYDI, DÜŞÜNCELERİ MÜCADELEMİZDE YAŞIYOR”

Hukuka, özgürlüklere, demokrasiye sahip çıkılma vakti olduğunu kaydeden Celil Özcan “Karanlık odaklar, hain planlarını uygularken geride milyonlarca Muammer Aksoy ve Uğur Mumcu’nun yetiştiğini tahmin edemediler. Karanlıktan ve kandan beslenen bu odaklar; yanlış hesap yaptılar. Yok ettikleri bedeni varlıklarıydı, düşünceleri mücadelemizde yaşıyor. Adalet ve Demokrasi Haftası’nda hak, hukuk, adalet, demokrasi, insan hakları, özgürlükler ve laik cumhuriyet için canlarını hiçe sayan aydınlarımızı unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı bir kez daha haykırıyoruz. Derneğimizin Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy’u katledilişinin 30. Yılında ve Uğur Mumcu’yu hain saldırıyla aramızdan alınışının 27. yıl dönümünde sarsılmaz bir inanç ve kararlılıkla, saygıyla anıyoruz. Bugün, Atatürk Devrim ve İlkeleri’ne, üniter devlet yapımıza, hukukun üstünlüğüne, insan hak ve özgürlüklerine, demokrasiye her ne pahasına olursa olsun sahip çıkma zamanıdır. Tüm yurtsever kurum ve kuruluşları, yurttaşlarımızı Atatürkçü Düşünce çatısı altında güç birliği yapmaya, karanlık güç odaklarına karşı omuz omuza mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.