DOLAR 32,5318 -0.06%
EURO 34,7936 -0.22%
ALTIN 2.424,51-0,21
BIST 9.727,850,86%
BITCOIN 21664180,46%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ADD’den Eroğlu’na tepki

ADD’den Eroğlu’na tepki

ABONE OL
10 Ekim 2020 11:11
ADD’den Eroğlu’na tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şube Başkanı Celil Özcan, “Atatürk’ün Kurmay Yüzbaşı rütbesiyle görev aldığı Hareket Ordusuna yönelik, sarf ettiği “çapulcu ordusu” tanımlamasını bilgi yoksunluğuna ve cehaletine bağlıyoruz” dedi.

ADD Edirne Şube Başkanı Celil Özcan, yaptığı açıklamada önceki gün Edirne’yi ziyaret eden Afyonkarahisar Milletvekili ve eski bakan Veysel Eroğlu’nun parti binasında sarf ettiği sözlere tepki gösterdi.

Özcan, şunları söyledi; Tarihimizi siyasi gözlükle değerlendirmek, yanlıştır ve sakıncalıdır. Siyasi iktidar mensupları; tarihimizdeki olayları çarpıttırarak, algı yaratma çabasındadır. 20 yıldır bu çabaları ve girişimleri görmekteyiz.

İktidarın sözde “yeni bir tarih” ve “yeni bir hikâye” yazma hayali her gün yeniden uç vermektedir. Afyonkarahisar Milletvekili ve eski bakan Veysel Eroğlu’nun Edirne’de partililerine hitap ederken; Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurmay Yüzbaşı rütbesiyle görev aldığı Hareket Ordusuna yönelik, sarf ettiği “çapulcu ordusu” tanımlamasını bilgi yoksunluğuna ve cehaletine bağlıyoruz. Biliyoruz ki “gericilikle mücadele çapulculuk değil yurtseverliktir.” İktidar mensuplarının görevi de tarih yazmak, tarihi çarptırmak veya tarih üzerinden dayanağı olmayan algılar yaratmak değildir. İktidarın görevi, halkın kıvrandığı yakıcı sorunlara çözüm bulmaktır. Kutsal din duygularını kullanarak, ağırlaşmış ekonomik sorunlar altında nefes alamayan yurttaşlarımıza “sabır” dileyenlerin, asıl meselelerden uzaklaştıkları açıktır. Siyasi iktidarın ve mensuplarının Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Onun içinde bulunduğu tarihi süreçle uğraşmaları boşunadır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.