DOLAR 32,3309 0.24%
EURO 35,0955 -0.12%
ALTIN 2.296,450,85
BIST 8.987,152,05%
BITCOIN 22835531,24%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ADD’den Yunan Vekili bayrak tepkisi

ADD’den Yunan Vekili bayrak tepkisi

ABONE OL
4 Şubat 2020 11:46
ADD’den Yunan Vekili bayrak tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi Başkanı Celil Özcan, Yunan Milletvekili Ioannis Lagos’ın Türk bayrağını yırtmasına tepki göstererek, bayrağın bir ulusun onuru olduğunu belirterek, “Tarih bilgisinden yoksun bu onursuz Yunan parlamenterin bayrağımıza karşı yaptığı saygısız ve aşağılık hareketi şiddetle kınıyoruz” dedi.

Avrupa Parlamentosu’nda Yunan Milletvekili Ioannis Lagos’ın Yunan Adaları’ndaki göçmenlerin durumuna ilişkin oturumda, Türk bayrağını yırtmasına tepkiler devam ediyor. ADD Edirne Şubesi Başkanı Celil Özcan’dan Yunan vekile sert tepki gösterdi.

Özcan, “ADD Edirne Şubesi Yönetim Kurulu olarak; Tarih bilgisinden yoksun bu onursuz Yunan parlementerin bayrağımıza karşı yaptığı saygısız ve aşağılık hareketi şiddetle kınıyoruz” diyerek, “Bayrak bir Ulusun varlığını, bağımsızlığını, egemenliğini, namusunu ifade eden bir semboldür. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; “Bayrak, bir ulusun onurudur. Ne olursa olsun yerlere serilemez ve çiğnenemez.”

Büyük Taarruz sonrası 9 Eylül’de İzmir’e ulaştığında kalacağı köşkün merdivenlerine Yunan bayrağı serildiğini hatırlatan Özcan, “Atatürk, ‘Bu niçin ?’ diye sorduğunda, ‘Kral, kalacağı eve bizim bayrağımızı çiğneyerek girmişti. Ne olur paşam siz de onun gibi yapın. Öcümüzü alın.’ denildi. Atatürk, gururu çok kırılmış olan kalabalığa şöyle dedi: ‘Sizi anlıyorum; ama o bir milletin timsalini çiğnemekle hata etmiş. Ben o hatayı tekrar edemem.’ dedikten sonra “Kaldırın.” emrini verdi. Bayrak kaldırıldı ve Atatürk köşke girdi. Atatürk; “Bayrak bir milletin özgürlük alâmetidir. Düşmanın da olsa hürmet lâzımdır.” sözleri ile bayrağın kutsallığını dile getirmiştir.  Bunun en anlamlı örneğini de, İzmir’in düşmandan temizlendiği o destansı dönemde yaşanan bu olayda; göstermiştir. Bu yaşananlar, düşman bayrağına bile saygı gösteren Atatürk’ten, kendi bayrağımıza nasıl bir saygıyla yaklaşmamız gerektiğini anlatan bir miras olarak bize kaldı. Dünyaya bayrak sevgisini en iyi öğreten kişi Türk’e yakışan bu özenli davranışı ile Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

Bayrağımıza yapılmış olan en küçük saygısızlığın, her şeyden önce vatanımız ve milletimiz için canlarını hiçe sayan şehitlerimize, Türk Ulusunun tarihine yapılmış bir hakaret olduğunu belirten Özcan, Varlığını ebediyete dek devam ettirmek isteyen Ulus, her şeyden önce vatanına ve bayrağına önem vermeli, kıymetini bilmelidir. Bayrağımız gönderde dalgalandığı müddetçe Türk Ulusu da bu topraklarda ebediyete dek yaşayacaktır” dedi.

Bir Ulusun bayrağı varlığının ve bağımsızlığının sembolü olduğuna işaret eden Özcan, şunları söyledi;

“Bayrak olmadan bağımsızlıktan söz etmek mümkün değildir. Bundandır ki, bayrak yere düşürülmez, atılmaz, yırtılmaz ve yakılmaz. Bayrak çekilirken selam durulur. Çünkü bayrak, insanın şerefidir ve namusudur. Ona önce saygı duymak, sonra saygı duyulmasını sağlamak, haysiyetini ve yüceliğini korumak, kendimizi ve inandığımız değerleri korumak demektir. Bayrağımızın değeri en güzel şekilde İstiklal Marşımızda ifade edilmiştir. Uğrunda canlarını seve seve feda eden Atalarımızın hatırasını ve kahramanlığını hatırlatan bayrağımız, Ulusumuzun vatan ve istiklal uğrunda verdiği büyük mücadeleyi dile getirir. Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu olarak; başta, Ülkemizin kurtarıcısı Devletimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bize bu günleri sağlayan ve bayrak uğruna canlarını seve seve feda eden bütün şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Harun Aker

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.