DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20758650,93%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Adımlar iyilik için atılacak

Adımlar iyilik için atılacak

ABONE OL
10 Mart 2023 12:03
Adımlar iyilik için atılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler nedeniyle depremden etkilenen vatandaşlara destek amacıyla geliri AFAD’a bağışlanacak ‘Edirne İyilik Yürüyüşü’, 11 Haziran’da yapılacak.

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ yaptığı açıklamada, “Edirne Maratonu kapsamında Edirne İyilik Yürüyüşü ile ilgili bir çalışmamız vardı. Bununla ilgili gerekli çalışmaları sitemizde tamamladık. Bugün itibariyle https://edirnemaratonu.com/ sayfasına giren herkes Edirne İyilik Yürüyüşü’ne kayıt olabilecek” dedi.

Dün Selimiye Meydanı’nda basın mensuplarını yapılacak olan iyilik yürüyüşü ile ilgili açıklamada bulunan Akdağ, şöyle konuştu;

“Bunu depremzedelerle ilgili bir farkındalık etkinliği olarak gerçekleştiriyoruz. Buradan elde edilecek gelirin tamamını da kullanılmak üzere depremzedelere bağışlayacağız. Doğal olarak bu iyilik yürüyüşünün başka organizasyonlara, başka şehirdeki etkinliklere önümüzdeki süreçte bu farkındalığın oluşması adına da katkı sunacağını düşünüyoruz. Bizde şehir olarak bu etkinliği el birliğiyle gerçekleştirip vatandaş olarak bu konuyla ilgili duyarlılığımızı ortaya koyacağız.

Bu tür organizasyonlar farkındalığı önümüzdeki süreçte daha çok ihtiyaç duyacağı için 11 Haziran olarak yürüyüş tarihini belirledik. Yürüyüş parkurumuz Saraçlar Caddesi’ndeki 25 Kasım Stadyumu’nun oradan başlayacak ve Selimiye Meydanı’nda da sonlanacak. Yürüyüşe katılanlar 100 TL bir ödeme gerçekleştirecekler. Elde edilen gelirin tamamını devletin resmi kurumlarına bağışlayacağız.

Bütün halkımızı yurttaşlarımızı bu farkındalık yürüyüşüne katılmaya davet ediyoruz. Çünkü buradan elde edilecek gelirlerde depremzedelere bir katkı sunacak. Yaralarını iyileştirmek adına bunu bir iyilik hareketi olarak planlıyoruz. Önümüzdeki süreçte bu ilginin azalmaması için görünürlüğü arttırmak adına bu tür etkinliklere daha çok ihtiyaç var. Çünkü önümüzdeki süreçte de o bölgedeki insanların desteğe ihtiyacı olacak. Bu kapsamda gerçekleştireceğimiz bir etkinlik” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.