DOLAR 32,5941 0.28%
EURO 34,8188 0.07%
ALTIN 2.496,140,48
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20721964,25%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Adliye önünde “Saros’a Adalet!”

Adliye önünde “Saros’a Adalet!”

ABONE OL
5 Ağustos 2021 14:48
Adliye önünde “Saros’a Adalet!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BOTAŞ tarafından Saros Körfezi’ne yapılmak istenen Saros FSRU Gemi Liman ve Boru Hattı Projesi’ne yönelik Edirne İdare Mahkemesi’nde açılan 2.ÇED İptal davasının duruşması öncesi Saros Gönüllüleri Edirne Adliyesi önüne akın etti. Burada açıklama yapan Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz, adalete güvendiklerini belirterek, “Birinci ÇED’İ iptal eden aynı mahkemeye güveniyor ve inanıyoruz” dedi.

Saros Körfezi’ne BOTAŞ tarafından yapılmak istenen Saros FSRU Gemi Liman ve Boru Hattı Projesi’ne ilişkin Edirne İdare Mahkemesi’nde 2.ÇED İptal davasının duruşması öncesi Edirne Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Açıklamaya CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz, çok sayıda Keşan Kent Konseyi üyeleri, doğa severler ve Saros’uma dokunma yazılı tişörtleri ile bisikletçiler katılım sağladı.

“BİRİNCİ ÇED’İ İPTAL EDEN MAHKEMEYE GÜVENİYOR, İNANİYORUZ”

Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz “Ülkemizin alev topuna döndüğü, bir yandan yangın bir yandan sellerle bütün güzelliklerimizi yok olduğu günlerde Saros gibi bir güzelliği kendi imzamızla kendi elimizle yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Birinci ÇED olumlu raporunu iptal ettirdik. Bugün ikici ÇED olumlu raporunu görüşüyorlar. Biz adalete güveniyoruz. İkinci ÇED raporu 2 ay masa başında düzenlenmiş sahte bir rapordur. Kopyala yapıştır raporudur.  10 Mart 2020 günü BOTAŞ, Çevre Şehircilik Bakanlığı’na ‘2009’a 7 sayılı genelgeden yararlanabilir miyiz?’ diyor. 12 Mart tarihinde bakanlık cevap veriyor, yararlanabilirsiniz diye. 12 marttan 6 Mayıs’a kadar 2 bin 50 sayfa rapor hazırlanıyor.  Sahaya inmeden 1 buçuk ay içinde masa başında hazırlanan bir raporla Saros’u katletmek istiyorlar. Yargının ve bilim insanların da buna hayır diyeceğine güvenimiz tamdır. Yargıya güvenimiz tamdır. Birinci ÇED’İ iptal eden aynı mahkemeye güveniyor ve inanıyoruz.  Şimdi bugün bizim gündemimiz Saros. Saros’u kurtarmak istiyoruz. Bugün buradan müjdeli bir haberle dönmek istiyoruz. Yeryüzü cenneti Saros’a sahip çıkıyoruz. Müjdeli bir haberle dönmek istiyoruz” dedi

“ÇOCUKLARIMIZA MİRASIMIZ YEŞİL BİR VATAN OLACAK”

Başından sonuna kadar hukuksuzluk işlendiğini söyleyen CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da, “Hukuk mücadelesine devam eden Keşan Kent Konseyine ve buradaki Saros halkımıza ve mücadelemize destek veren yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz yargısına güveniyoruz. Çünkü başından sonuna burada bir hukuksuzluk işlenmekte. Sırf Katar’ın finansmanını kullanmak için doğa katledildi. BOTAŞ kullanıldı. Bölge halkı birleşerek tepkisini gösterdi. Dikkatli ve seviyeli bir şekilde eylemlerini sürdürüyorlar. Tepkimizi dikkatli bir şekilde sunuyoruz ve yetkililerin bunu görmesini istiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının buna dur demesini bekliyoruz. Buna ısrar ederlerse zaten, Türkiye seçim sürecine girecek. Biz iktidar olacağı ve izim iktidarımızda bu iş tersine dönecek. Bizim çocuklarımıza torunlarımız mirasımız yeşil bir vatan olacak. Biz kendimiz için bir şey istemiyoruz. Ülkemiz ve geleceğimiz için bir şeyler istiyoruz. Her şey siyaset, para, dolar değildir. Ama her şey yeşildir, her şey mavidir. Bize emanet bırakılmış bir vatan var. Bu vatana sahip çıkmamız gerekli. 7 km ötesinde fay hattı olan bir yere bunu kurarsanız bundan etkilenmemesi imkansız. Bu bölgedeki balık popülasyonu ve çevrenin etkilenmemesi mümkün değil. Zaten bilim adamları da bunu söylüyor” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.