DOLAR 32,5790 0.11%
EURO 35,0460 0.58%
ALTIN 2.434,610,49
BIST 9.766,010,45%
BITCOIN 2085569-3,86%
Edirne
19°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Afet bölgesi ilan edilmesi elzemdir”

“Afet bölgesi ilan edilmesi elzemdir”

ABONE OL
18 Ekim 2021 10:50
“Afet bölgesi ilan edilmesi elzemdir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, İpsala İlçesi’nin bazı köylerinde dolu afeti nedeniyle yaklaşık 13 bin dönüm çeltik arazisinin zarar gördüğünü belirterek, çiftçilerin zararlarının karşılanması ve afet bölgesi ilan edilmesinin elzem olduğunu söyledi.

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, beraberinde il ve ilçe teşkilatları ile birlikte geçtiğimiz gün dolu yağışından etkilenen köylerde incelemelerde bulunarak, çeltik tarlaları zarar gören üreticileri dinlediler

“AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMESİ ELZEMDİR

MHP İl Başkanı Tercan,  İpsala ve köylerinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle çeltik ekili olan arazileri zarar gören İpsala’nın Sarıcaali, Sultan, Balabancık köylerindeki çiftçileri ziyaret ettiklerini ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettiklerini belirterek, “Çiftçilerimizden aldığımız bilgilere göre: “Sarıcaali Köyünde 5 bin dönüm, Balabancık Köyünde 3 bin 500 dönüm, Sultan köyde 2 bin 500 dönüm, Paşaköy de bin 500 dönüm ve Taştepe mevkiinde 500 dönüm olmak üzere toplam 13 bin dönüm çeltik arazisinde zarar olduğunu öğrenmiş olduk. Çiftçilerin zararlarının karşılanması, Afet bölgesi ilan edilmesi elzemdir” dedi.

“ÇİFTÇİMİZİN, KÖYLÜMÜZÜN DERDİ BİZİM DERDİMİZ…”

Çiftçinin, köylünün derdinin kendi dertleri olarak gördüklerini belirten Tercan, “Sıkıntısı bizim sıkıntımız. Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde: Sıkıntıları, dertleri, istekleri geniş kapsamlı analiz raporu yazarak ilgililere ileteceğimizi ifade ettik. MHP olarak üzerimize her ne düşüyorsa fazlası ile yapmaya gayret edeceğiz. Hayırlı sonuca varmak için mücadele edeceğiz” dedi.

“TALEPLERİNİ DİNLEDİK”

“MHP toplumun kanayan bir yarasını görünce onu ortadan kaldıracak projeler üretir ve hayata geçirir” diyen Tercan, “Çiftçimiz ile köylümüz ile buluşup, sorunları yerinde görüp, taleplerini dinledik. Çiftçilerimiz şunu söylüyorlar: Devletimiz bu afatlarda meydana gelen zararlarımızı karşılasın, bize rahat bir nefes aldırsın. Milliyetçi Hareket Partisi olarak elli iki yıldan beri aynı şevk ve heyecanla asil milletimize hizmet ettik. Geçmişte olduğu gibi yılmadan, yorulmadan, darılmadan bugün de ve yarın da Çiftçimizin, Köylümüzün, Milletimizin ve Ülkemizin hizmetinde olacağız. Bizler halkın temsil makamı olarak yaşamın her alanında vatandaşlarımızın sesi olmak ve temsil etmekle görevliyiz. Bu görevi Ülkemiz, Milletimiz ve seçim bölgelerimizde de yerine getirmeli, sorunların çözümü için elimizi taşın altına koymaktan geri durmamalıyız. Sosyal adaleti sağlayacak her çalışmanın içerisinde aktif olarak bulunmaktayız” dedi.

“TARIMSAL DESTEKLERDE KESİNTİLERİN KALDIRILMASI OLUMLU”

Tercan, tarımsal desteklerdeki özellikle stopajların kaldırılması, kesintilerin kaldırılması, geçmişe dönük de bunların çiftçiye tekrar ödenecek olmasının çok anlamlı olduğunu belirterek, “Tarımsal sulama için elektrik birim fiyatları meskenlerle eş değer hâline gelirse çiftçilerimiz için önemli bir destekleme yapılmış olacak. Hayvancılarımız için en önemli sorun yemdir. Bakanlığımızın Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla ithal arpa dağıtması hayvancılıkla uğraşan insanlarımızı mutlu etmiştir. Bu projenin devam ettirilmesi hayvancılarımızın yüzünü güldürecektir. Daha fazla üretmeleri için çiftçimiz daha fazla desteklenmeli; mazot, gübre, ilaç, yem gibi girdilerini uygun fiyatlı alabilmeleri mutlaka sağlanmalıdır. Tarımda kullanılan elektrik için daha düşük tarife belirlenmeli ya da elektrik desteği verilmelidir” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKI TÜRKİYE’DİR”

Cumhur İttifakı tarafından verilen önerge ile çiftçilere 3,4 Milyar TL ilave ödeme yapılacağını belirten Terca şunları söyledi;

“Son 5 yılda desteklerden kesilen vergiler, faiziyle birlikte çiftçimize iade edilecek. Çiftçilerimize Hayırlı Olsun. Çiftçimize, Köylümüze Duamız: “Hangi dert sizi yoruyorsa Rabbim o dertten sizi feraha çıkarsın. Hangi sıkıntı sizi üzüyorsa! Rabbim o sıkıntıdan sizi selamete çıkarsın…” Zillet karanlıktır, Cumhur İttifakı ise milletin aydınlık geleceğidir. Cumhur İttifakı çok sınamalardan geçti, hâlâ uğraşıyorsunuz, bütün dünya uğraşıyor; Allah’ın izniyle o çatlağı vermeyeceğiz. Türkiye’nin milli birliği ve bütünlüğüyle ilgili olarak bu yolda, Allah’ın izniyle, Cumhur İttifakı muvaffak olacak ve hedefine varacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi; şahlanan milli mücadele ruhu ve milli irade ile siyaset yapmaktadır. Cumhur İttifakı Türkiye’dir, Türk milletinin duası, şükür nişanesidir” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.