DOLAR 32,6066 0.38%
EURO 34,7666 0%
ALTIN 2.496,530,51
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20326611,91%
Edirne
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Afet tatbikatı gerçeğini aratmadı

Afet tatbikatı gerçeğini aratmadı

ABONE OL
13 Ekim 2022 09:56
Afet tatbikatı gerçeğini aratmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AFAD, UMKE ekipleri ve Edirne İtfaiye Müdürlüğü’nün katılımıyla Trakya Üniversitesi (TÜ) Ayşekadın Yerleşkesinde deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Gerçeğini aratmayan tatbikatta yaralılar sedyelerle tahliye edilirken, itfaiye de çıkan yangına müdahale etti

Trakya Üniversitesi (TÜ) Ayşekadın Yerleşkesinde, Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nden yaklaşık 600 öğrencinin katılımı ile AFAD, UMKE ve Edirne İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin iş birliğinde deprem ve yangın tatbikatı düzenlendi.

Tatbikat öncesi AFAD tarafından öğrencilere deprem tatbikatına yönelik bilgilendirme yapıldı. Ardından senaryo gereği deprem anonsu ve sirenlerin çalması ile deprem tatbikatı başladı.

Ardından çök, kapan, tutun pozisyonu alan öğrenciler ve akademisyenler sarsıntının bitmesini bekledi. Depremin sona ermesinin ardından fakültenin ilk yardım gönülleri tarafından bir yaralı okuldan tahliye edildi. Bu esnada bahçede zincir oluşturan öğrencilerde yaralının bulunduğu sedyenin UMKE ekiplerine ulaştırılmasına yardımcı oldu.

Tatbikat, AFAD ekiplerinin binada mahsur kalan bir yaralıyı sedyeyle dışarı çıkarması ve itfaiye ekiplerinin deprem sonrası mutfakta çıkan yangına müdahalesi ve yaralının tahliye edilmesiyle son buldu.

 “FARKINDALIK EĞİTİMLERİNİN ÜLKEMİZ İÇİNDE FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Trakya Üniversitesi Sivil Savunma Amiri Hüseyin Türkel, tatbikat sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, afet farkındalık ve yangın eğitimlerini her okulda ve her şubelerinde gerçekleştirmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Ülkemizin yüzde 66 gibi bir oranında afetlerle karşı karşıya kalacağını düşündüğümüzde bu farkındalık eğitimlerinin daha da devam edebilmesini amaçlıyoruz. Bu amaçla yola çıktık. Üniversite yönetimimizin de verdiği destekle hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Üniversitemizin açıldığı bu ilk dönemde oryantasyon eğitimlerinin içerisine dahil ettiğimiz bu farkındalık eğitimlerinin ülkemiz için de faydalı olacağını düşünüyoruz. Sonuçta ülkemizden okullarımızdan mezun olmuş olan değerli kardeşlerimizin ülkemizin çeşitli yerlerinde farklı görevlerde yer alacağını biliyoruz. Bu farklılıklar bulundukları ortamda ilk başta kendilerini geliştirip, arttırıp ve etrafındakileri de kollama yönüne gidebilir. Eğer bizler bunu arttırabilirsek ve ülkemizdeki geri kalan üniversiteleri de örnek olabilirsek, çok daha güzel bir ülkede daha rahat bir şekilde yaşamamızı sağlayabilir” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZE AFET VE YANGIN EĞİTİMİ İLE İLK YARDIM EĞİTİMİ VERREK TOPLUMA DAHİL ETMEK İSTİYORUZ”

Kendilerine emanet olan öğrencilerin ne kadar güvende olduğunu anlatabilmek istediklerini kaydeden Türkel “Şu anki etkinlikte yaklaşık 600 öğrenci dahil oldu. Bugüne kadar yaptığımız 26 etkinlikte de 4 bin 500’e yakın bir öğrenciye bu eğitimi vermiş olduk. Ve biz sadece bu afet, farkındalık ve yangınla da ilerlemiyoruz. Üniversitemizin her bölümünde, her okulumuzda şu an en az üçer tane ilk yardım temel eğitimi almış olan akademisyenlerimiz ve idari personellerimiz var. Buradaki amacımız da öğrencilerin de bize teslim etmiş olan ailelerin verdikleri yuvada aslında ne kadar güvenli olduğunu onlara anlatabilmek, ifade edebilmek. Ve biz bunu artık üniversitenin son sınıflarına da yaymayı hedefliyoruz. Eğer önümüzdeki yıllarda koşullar, şartlar uyarsa, uygun olursa üniversitemizin son sınıfında okumuş tüm öğrencilerimize de ilk yardım eğitimi vererek topluma aynı şekilde afet farkındalık ve yangının yanında ilk yardım eğitimi almış olarak da dahil etmek istiyoruz. İnşallah bu hedeflerimize de bir güzel bir şekilde ulaşırız” diye noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.