DOLAR 32,3161 0.2%
EURO 35,1395 0.02%
ALTIN 2.288,300,49
BIST 9.048,102,74%
BITCOIN 22900762,40%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Afrika’da, ticaret yeniden şekilleniyor

Afrika’da, ticaret yeniden şekilleniyor

ABONE OL
18 Kasım 2020 13:48
Afrika’da, ticaret yeniden şekilleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin, özellikle son aylarda uyguladığı başarılı sağlık politikaları, sanayisinin her koşulda üretime devam etmesi ve nakliye sorunları yaşamaması, 54 Afrika Ülkesinin ticaret ivmesini Türkiye’ye çevirdi.

Yılda 1.5 trilyon dolar ithalat gerçekleştiren tüm Afrika pazarının taleplerini karşılamak için CNR Holding tarafından düzenlenen Export Gateway to Africa Fuarı, pandemi sonrası Afrika için uluslararası seviyede organize edilen ilk fuar olma özelliğini de taşıyor.

CNR Holding, Export Gateway to Africa Fuarı ile Afrika kıtasına yıllık 24 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Türkiye’nin bu oranını ilk etapta 50 milyar dolar seviyesinin üzerine çıkarmayı hedefliyor. Fuar, Türk firmaları için dünyanın en büyük ticaret potansiyelini taşıyan Afrika’ya yeni ve etkin bir ihracat kapısı açmayı planlıyor.

Export Gateway to Africa Fuarı’nda, Türkiye’nin lokomotif sektörleri Afrika’nın kamu ve özel sektör kuruluşlarından yüzlerce alım heyeti ve binlerce satın almacı ile bir araya gelecek.

Export Gateway to Africa daralmakta olan Avrupa pazarının ötesine geçerek Türkiye’nin önde gelen sektörleri için Afrika’ya uzanan geniş bir ticaret ve ihracat ağı oluşturmak ve Türkiye ile Afrika ülkeleri arasındaki ticaret hacmini artırmak amacıyla, 8-11 Nisan 2021 tarihlerinde global ticaretin merkezi CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.
CNR Holding kuruluşu İstanbul Fuarcılık tarafından düzenlenen ve Türkiye ekonomisini uluslararası pazarda ileriye taşıyacak olan fuar, katılımcıları Afrikalı iş insanlarıyla buluşturarak yeni ticari bağlantılar kurmaları,  bilgi paylaşımında bulunmaları,  karlı yatırım ve iş anlaşmaları yapmalarına fırsat sunacak.
Fuar, katılımcılara dünyadaki küresel değişim fırsatlarından yararlanarak 100 Milyar USD’ye ulaşan yeni pazarda yer edinme imkanı sağlayacak.
35 yılı aşkın deneyimiyle CNR Holding, dünya pazarında iz bırakmak isteyen tüm katılımcıların Afrika pazarının zengin alıcı potansiyelini keşfedecekleri ideal platformda ticaret hacmini artırırken, Türkiye ve Afrika arasında kurulan uzun vadeli ve kalıcı iş birlikleri ve yatırımlarla iki ülkenin de ekonomisine büyük katkıda bulunacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.