DOLAR 32,5439 0.24%
EURO 34,8074 0.16%
ALTIN 2.492,731,25
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20657385,67%
Edirne
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağa Selim’den eğitime destek

Ağa Selim’den eğitime destek

ABONE OL
7 Ekim 2020 11:20
Ağa Selim’den eğitime destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 11 yıl Kırkpınar Ağalığı yapan 3 altın kemerli Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’in, Edirne’ye kazandıracağı T.C. Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin temeli törenle atıldı.

Abdi İpekçi Caddesi Macera Çocuk Parkı’nın yanına yapılacak olan T.C. Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin temel betonu dökme işi öncesinde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim açıklamalarda bulundu.

İlk olarak söz alan Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, “Edirne’de kalıcı bir eserimiz olsun istiyorduk. Bugüne nasip oldu. İnşallah burada bize, Edirne’ye yakışan bir kreş yapacağız. Belediye Başkanı Recep Gürkan’da bize gereken desteği verdi, projeyi hazırlattı. Teşekkür ediyorum kendisine. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

BU MEMLEKETİN TEK MESELESİ VARDIR, BU DA EĞİTİM MESELESİDİR.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de “45 yıldan beri belediyeciyim. En zevkli işler eğitimle ilgili yaptığımız tesislerdir. Yaklaşık 35-36 tane okul yaptık, en kıymetlileri de Ağa’nın Adapazarı’nda yapmış olduğu  yüksekokul, ilkokul, ortaokul, lise; benim rahmetli babam adına yaptırmış olduğum okul ve İstanbul Büyükçekmece’de yaptığımız okullara Ağa’nın katkısı benim için çok kutsaldır. Yaptığı okullarla Kaynarca halkına hayat vermiştir. Makedonya’da yapmış olduğumuz Atatürk İlköğretim Okulu’na can vermiştir, para vermiştir. Böyle adamın yaptığı işleri alkışlamak için geldim. Bu memleketin tek meselesi vardır, bu da eğitim meselesidir. Bunu da Türk Milleti eninde sonunda aşacaktır” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da yaptığı konuşmada, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’in, ağalığın bir para işi değil de gönül, sevda ve yürek işi olduğunu herkese kanıtladığını belirterek, “Kendisi 3 yıl önce hiç tereddüt etmeden, söz verdi. Tamamen bizden kaynaklanan gecikmelerle bugüne kadar geldik. Ortaya özgün bir proje çıksın istedik. O yüzden de bizi hiç yalnız bırakmayan, Asker Hastanesi Şehitliği’nin projesini de yapan Sevgili Mimar Taner Tuna koşarak geldi, projeyi ben çizerim, dedi. Çok da güzel bir proje çıktı ortaya.  Elbette şehirlerin gelişmesinde birçok şeyi ölçü alabilirsiniz. Yolları alabilirsiniz, parkları alabilirsiniz, binaları alabilirsiniz. Ama ülkelerin gelişmesinde kriter alacağınız şeyler bellidir. Bunların başında eğitim gelir, ardından kültür gelir, sanat gelir. Hiçbir yol, hiçbir yeşil alan, köprü; ülkeleri, milletleri geleceğe taşımaz. Bir ülkeyi, bir milleti, insanlığı bir yere taşımak istiyorsanız, yapacağınız en büyük yatırım eğitim, kültür ve sanat yatırımıdır” şeklinde konuştu.

Okunan dualar ve kesilen koçun ardından T.C. Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin temel döküm işlemi gerçekleştirildi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.