DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20912900,94%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

AGD, salgın ve etkilerine dikkat çekti

AGD, salgın ve etkilerine dikkat çekti

ABONE OL
8 Ekim 2020 09:56
AGD, salgın ve etkilerine dikkat çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, koronavirüs salgının hayatının her alanını etkilediğine işaret ederek, salgının etkilerinin önümüzdeki günlerde daha belirgin olmaya başlayacağını söyledi.

AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, salgın ve etkileri hakkında yazılı bir açıklama yaptı. İriş yaptığı açıklamada, “Yaklaşık sekiz aydan beri dünyada ve ülkemizde yaşanılan salgının etkileri önümüzdeki günlerde daha belirgin olmaya başlayacaktır. Bu salgına sadece sağlık penceresinden bakmak doğru değildir. Zira bu salgının, sağlığımızın yanında ekonomi, sosyal hayat, eğitim, turizm hatta dini hayatımızda da önemli etkileri olmuştur ve olmaya devam etmektedir.” dedi.

İriş açıklamasının devamında şunları kaydetti:

Salgının işsiz kalan insanlarının sayısı arttırdığına, borçlu kişi sayısı çoğaldığına işaret eden İriş, “Turizm; Ülkemizin önemli istihdam ve döviz gelir kaynaklarındandır. Bacasız sanayi diye adlandırılan bu sektör en çok etkilenen alanlardan birisi olmuştur” dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle 20-25 milyon çocuk ve gencin 7-8 aydan beri okullarından, sınıflarından, laboratuarlarından uzak kaldığına dikkat çeken İriş, “Daha da önemlisi arkadaşlarından uzak kalmıştır. Uzaktan eğitim adı altında gösterilen çabaların, oluşan boşluğu ne kadar doldurabileceği henüz belli değildir. Başta okulların kapalı olması, sadece bilgi- beceri alanında değil, sosyal alanda da ciddi bir boşluk oluşturmuştur. Doğal iletişim ve oyun ortamlarından kopan çocuklarda oluşan etkilerin telafi edilmesi çok kapsamlı rehabilite programları gerektirecektir. Benzer sıkıntılar aile ve aileler arası ilişkilerde farklı boyutlarda kendini göstermektedir. Komşuluk, arkadaşlık gibi önemli kavramların içi boşalmaktadır” dedi.

Sevincin, mutluluğun zirve yaptığı, kardeşliğin, paylaşımın doya doya yaşandığı bayramların salgın nedeniyle gerçek manası ve ruhuyla yaşanamadığını belirten İriş, şunları söyledi;

“Salgın sebebiyle bayramların en belirgin işlevlerinden olan yüz yüze ziyaretler yapılamamıştır. Bu yapılamayanların insanlarımız üzerinde oluşturduğu muhtemel etkileri hangi boyutlardadır? Araştırılması gerekir.Yaza girerken hemen hemen bütün köylerimizde yağmur duaları yapılırdı. Kırsal alanın önemli geleneklerinden olan yağmur duaları da salgın sürecinden nasibini almış, bu sene yapılamamıştır. Salgının meydana getirdiği olumsuzlukların azaltılması ve giderilmesi konularında da yapılması gereken pek çok şey var. Tüm ilgililerin bu konuda yeni bakış açıları geliştirmelerine ve her saha için yeni çözümler üretmelerine milletimizin ihtiyacı vardır. Bu salgından, bu musibetten en kısa zamanda kurtulmamız en içten dileğimizdir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.