DOLAR 32,5350 -0.05%
EURO 34,9210 0.04%
ALTIN 2.431,250,06
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2161636-0,73%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aile hekimleri 2 gün grevde

Aile hekimleri 2 gün grevde

ABONE OL
18 Şubat 2022 11:26
Aile hekimleri 2 gün grevde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu’nun aldığı karar doğrultusunda, Edirne Aile Hekimleri Derneği tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de iki günlük grev kararı aldı. Aile Hekimleri dün iş bırakırken bugün de çalışmayacak.

 “GREV KARARI ALINMAK ZORUNDA BIRAKILAN BİR KARARDIR”

Edirne Aile Hekimleri Derneği adına Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Önal, yaptığı açıklamada 17-18 Şubat’ta ülke genelinde, tüm basamaklarda iki günlük grev kararı alındığını belirterek, “Bu karar aslında, yaşanan birçok olumsuzluğun ardından alınmak zorunda bırakılan bir karardır. Dört tane temel isteğimiz var. Birincisi, yaşam hakkını savunurken bizlerin hayatta kalması, zarar vermeden evvel zarar görmeye maruz bırakıldık. Etkin bir şiddet yasasını acilen istiyoruz. Pandemi döneminde geçirdiğimiz 2 yıllık bir süreçte şiddet yasası çıkarılmadı, birçok söz verildi fakat çıkarılmadı. Öncelikle bu yasanın bir an önce çıkmasını istiyoruz. İkincisi, emeklilikte insanca bir yaşam talep ediyoruz. Hem ebe arkadaşlarımız için hem de biz doktorlar için, 65 yaşında olup hala çalışmak zorunda kalan ebe, hemşire, doktor arkadaşlarımız var. İnsanca bir emeklilik talep ediyoruz. Üstelik basın önünde doktorlara 3 bin-5 bin TL ödeme yapılacak vs. denildi fakat bu karar meclisten geri çekildi. Üçüncü olarak, emeğimizin karşılığını alabildiğimiz maaş istiyoruz. Özellikle düşük nüfuslu yerlerde Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan ebe arkadaşlarımızın maaşı asgari ücretin altında kaldı. Günde 8 saat çalışan bütün çalışanların asgari tutar olan 4250 TL altında maaş alamaz kuralı varken, devlet kendi eliyle kamu hizmeti verilen yerlerde ebe arkadaşlarımıza 3 bin-3 bin beş yüz lira gibi bir maaşı veriyor. Dördüncüsü, 30 Haziran 2021 tarihinde ödeme yönetmeliği denilen ama bizim ceza yönetmeliği dediğimiz, bir yönetmelik çıktı. Bu yönetmelik kapsamında biz iyileştirmeler beklerken, maalesef gelinen noktada şu an basın açıklaması yaparken bile işime son verilebilir. Basına konuşmak dahil uluslararası çalışma şartlarına da uymayarak haklarımızı ellerimizden almaya çalışıyorlar. İş güvencesiz bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

“İNSANCA ÇALIŞMA ŞARTLARI İÇİN 2 GÜN İŞ BIRAKIYORUZ”

Tıp Bayramı’nda da greve çıkılacağını söyleyen Önal, “Biz ülkemizi, hastalarımızı seviyoruz ve buradayız. Hem onların sağlıklı gelecekleri için hem de bizlerin insanca çalışma şartları olsun diye iki günlük grevimiz başladı. Bununla da kalmayacak, sonuç alamazsa 14 Mart Tıp Bayramı Haftası’nda üç günlük greve çıkacağız. Tüm Türkiye’den temsilcilerimiz bugün 12.30’da bakanlığa seslerini duyurabilmek için Ankara’da olacaklar” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.