DOLAR 32,5861 0.03%
EURO 34,9679 0.22%
ALTIN 2.424,470,07
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2097297-3,14%
Edirne
21°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK Parti Lalapaşa’da Ayyıldız ile devam

AK Parti Lalapaşa’da Ayyıldız ile devam

ABONE OL
9 Mart 2020 10:00
AK Parti Lalapaşa’da Ayyıldız ile devam
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Lalapaşa İlçe Başkanlığı’nın 7’inci Olağan Kongresi geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde AK Parti İlçe Başkanlığı’na yedine Erhan Ayyıldız seçilerek güven tazeledi.

AK Parti Lalapaşa İlçe Başkanlığı’nın 7’inci Olağan Kongresi belediye düğün salonunda gerçekleştirildi. Kongreye AK Parti Edirne Koordinatör ve Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Lalapaşa Belediye Başkanı İsmail Arslan, İl Başkanı Belgin iba, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede konuşan AK Parti İl Başkanı Belgin İba, İdlib’de görev yapan ve rejim unsurları tarafından gerçekleştirilen alçak saldırıda şehit olan kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diledi.

“TÜM KESİMİ KUCAKLAYAN PARTİYİZ”

Türkiye’de kadınları siyasetin asli unsuru haline getirmiş bir partinin kadın il başkanı olduğunu belirten İba, “Şunu çok net ifade etmek isterim ki; AK Parti toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir partidir. AK Parti, “İnsanı yasat ki devlet yasasın” ilkesini düstur edinmiş bir partidir. Bizlerde böylesine büyük ve bir partinin teşkilatları olarak kongrelerimiz ile bir durum muhasebesi yapma fırsatı bulmaktayız. Lalapaşa’mız girdiği her seçimde ilçelerimiz arasında birinci gelerek hepimizi gururlandırmıştır. Bu başarı ile Lalapaşa’mız 2019 yılında Ak belediyecilik ile tanışmıştır. Bundan sonrada bu başarıyı arttırarak sürdürmek için tüm teşkilat üyelerimiz ile birlikte şehrin sokaklarında, hastanelerinde, çarşı-pazarlarında, hanelerinde hemşerilerimiz ile daha fazla bir araya geleceğiz” dedi.

“BAYRAK YARIŞI”

AK Parti Lalapaşa İlçe Başkanı Erhan Ayyıldız da, bu dava bir bayrak yarışı olduğunu belirterek, “Üstlendiğimiz bu kutsal görevde ‘ben’ değil ‘’biz’ diyebilen bir anlayışla çalınmadık kapı, sıkılmadık el, gidilmedik ev bırakmayacağız. Bu görev bilinciyle hareket edip tüm teşkilat birimlerimizle bu yolda daha ileriye gitmek için çalışacağız” dedi.

“MAKAMLAR GEÇİCİDİR, ESAS OLAN DAVAYI KORUMAKTIR”

Kongrelere önceki hafta başlamayı planladıklarını belirten AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, yaşanan acı olaylar dolayısıyla süreci 1 hafta ertelediklerini söyledi. Aksal, İdlib şehitlerine rahmet yaralılara ise acil şifalar diledi. Makamların gelip geçici olduğunu vurgulayan Aksal, esas olan davadır bu davayı da ileriye taşımak olduğunu belirtti.

“GİTMEK İSTEYENE SINIRIMIZ AÇIK”

Kongrede konuşan Milletvekili Aksal, Avrupa’ya gitmek için mücadelesini sürdüren göçmenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin yaklaşık 9 yıldır 4 milyon mülteciye ev sahipliği yaptığını söyleyen Aksal; “İdlib’teki saldırıdan sonra karar aldık. Avrupa’ya geçmek isteyen mültecilere engel olmayacağız. Ama kimseyi zorla göndermiyoruz. Gitmek isteyenlere sınırımızı açtık. Ama Avrupa bize hiçbir şekilde destek vermedi. İdlib’te yaklaşık 1 buçuk milyon mülteci Türkiye’ye gelmeyi bekliyor. Gidip konuşursanız kimse yurdunu vatanını terk etmek istemiyor. Ne işimiz var İdlib’te diyorlar. Türkiye’nin güvenliği İdlib’ten başlıyor. Ama biz bugün orayı kontrol edemezsek, yarın Ankara’yı, İstanbul’u kontrol edemeyiz. Her zaman mazlumların yanındayız” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde AK Parti Lalapaşa İlçe Başkanı Erhan Ayyıldız güven tazeledi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.