DOLAR 32,5484 -0.01%
EURO 34,8830 -0.01%
ALTIN 2.425,09-0,19
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2077646-3,42%
Edirne
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akçadam TBMM gündeminde

Akçadam TBMM gündeminde

ABONE OL
16 Aralık 2020 11:11
Akçadam TBMM gündeminde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM’de devam eden bütçe görüşmeleri sırasında Meriç Akçadam Köyü İlkokulunun kapatılmasını tekrar gündeme getirerek Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a “2019 deprem yönetmeliğine uymayan kaç okul var?” diye sordu.

Akçadam Köyü ilkokulunun kapatılmasının basitçe deprem yönetmeliğine indirgenemeyeceğini belirten, Gaytancıoğlu, “Alınan karar siyasi hesaplarla alınmıştır. Kavaklı ve Akçadam’daki okulların durumu tam tersi olsaydı Kavaklı’daki okul kapatılıp öğrencileri Akçadam’a taşınır mıydı? Milli Eğitimin anlamak istemediği ya da anlayıp görmezden geldiği bu öğrencilerin okula devamını sağlamanın büyük çabalarla gerçekleştiği ve onların başka yere gönderilmesi durumunda devamsızlık sorununun yaşanacağıdır. Bu kararın altında olanlar desinler ki ‘bütün sorumluluk bizimdir. Herhangi bir devamsızlık yaşanmayacak, hatta çocuklarımız çok daha başarılı olacaktır’. Bu kararı alanlar yarın Edirne’den başka yerlere giderler ama bu yanlışı çocuklarımız ömür boyu yaşar” dedi.

TBMM’de Milli Eğitim Bakanlığının 2021 yılı bütçesinin görüşülmesi sırasında konuyu tekrar gündeme getiren CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a “Edirne’nin Meriç ilçesinde Akçadam köyündeki ilkokul kapatılmıştır. Bu okulun öğrencilerinin tamamı dezavantajlı Roman çocuklarıdır. Okula devamlılıklarını sağlamak için büyük çaba harcanmış ve başarılı olunmuştur. Şimdi bu çocukları taşımalı eğitimle başka bir yere götürmeye çalışmak onları okuldan koparmak demektir. Bizim çağrılarımızdan sonra millî eğitim okulun 2019 Deprem Yönetmeliği’ne uygun olmamasını bahane etmiştir. Şimdi soruyorum: Türkiye genelinde ve Edirne’de 2019 Deprem Yönetmeliği’ne aykırı olmasına rağmen eğitime devam eden kaç okul vardır?” sorusunu yöneltti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.