DOLAR 32,5653 0.03%
EURO 34,9082 0.02%
ALTIN 2.422,80-0,28
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2079755-3,57%
Edirne
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akdağ, “Komşuluk ilişkilerine yakışmıyor”

Akdağ, “Komşuluk ilişkilerine yakışmıyor”

ABONE OL
15 Temmuz 2021 11:12
Akdağ, “Komşuluk ilişkilerine yakışmıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Önder Akdağ,  Galatasaray’ın Olympiakos ile oynanacak hazırlık maçı için gittiği Yunanistan’da Atina’da havalimanında yaşanan saygısızlığı kınayarak, “Maalesef komşumuz Yunanistan bulduğu her fırsatta dostluk iklimine ve komşuluk ilişkilerine yakışmayan davranışlarda bulunuyor” dedi.

Galatasaray’ın özel maç için gittiği Yunanistan’da Atina Havaalanı’nda sergilenen tutumla ilgili TUYUB Başkanı Önder Akdağ bir otelin toplantı salonunda basın açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz gün Fatih Terim önderliğinde Galatasaray kafilesi, Olympiakos takımı ile yapacağı maç için gittiği komşu Yunanistan’ın Atina Havaalanı’nda yetkililerce PCR testleri kabul edilmeyerek kasıtlı zorluk çıkarılması Türkiye’deki tüm kesimlerce tepkiyle karşılandı. Galatasaray’a karşı yapılan tutumu kınadıklarını söyleyen TUYUB Başkanı Önder Akdağ “Yunanistan’ın bulduğu her fırsatı ilişkilerimize negatif yansıyacak şekilde kullanıyor olması gerçekten çok üzücü bir durum. Kiriakos Miçotakis hükümetinin derhal bu anlayışı terk edip dostluk iklimine dönmeleri gerektiği yönünde kendilerine bir sivil toplum örgütü olarak tavsiyede bulunuyoruz”dedi.

“YUNANİSTAN BULDUĞU HER FIRSATI NEGATİF KULLAN YANSIYACAK ŞEKİLDE KULLANIYOR”

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği Başkanı Önder Akdağ; “ Yunanistan’da Galatasaray Spor Kulübümüzün maruz kaldığı tutumu yadırgamadık. Maalesef komşumuz Yunanistan bulduğu her fırsatta dostluk iklimine ve komşuluk ilişkilerine yakışmayan davranışlarda bulunuyor. Biz Edirne’de kurulan Türk Yunan Bulgar Dostluk grubu derneği olarak coğrafyamızda bulunan bütün komşularımızla iyi ilişkiler oluşturmak adına köprü görevi görüyoruz ve bu bağlamda da zaman zaman komşularımıza tavsiyelerde bulunuyoruz. İlişkilerin iyi olması adına üzerimize düşen ne varsa katkı sunmaya çalışıyoruz. Fakat Yunanistan ile olan diyaloglarda maalesef Yunanistan’ın bulduğu her fırsatı ilişkilerimize negatif yansıyacak şekilde kullanıyor olması gerçekten çok üzücü bir durum. Biz Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ilkesiyle hareket ediyoruz. Komşularımızla da huzur ve barış içerisinde yaşama temennimiz var. Halkların arasında bu tür sorunların olduğunu düşünmüyorum. Fakat Yunanistan hükümeti, Kiriakos Miçotakis hükümetinin derhal bu anlayışı terk edip dostluk iklimine dönmeleri gerektiği yönünde kendilerine bir sivil toplum örgütü olarak tavsiyede bulunuyoruz. Biz komşu ülke olarak kapımız Yunanistan halkına açık, bizim ülkemizde her zaman gelip huzurla zaman geçirebilirler. Hiçbir zaman bizim ülkemizde Türk misafirperverliği dışında olumsuz bir davranışta karşılaşmayacaklarını taahhüt ediyoruz. Fakat aynı şeyleri aynı şekilde komşumuz Yunanistan’dan da bekliyoruz. Galatasaray Spor Kulübü bir dostluk maçı için Yunanistan’ a gitmişken uluslararası geçerliliği olan PCR testleri elindeyken keyfi bir takım uygulamalarla bu süreci sabote etmiş olmaları bizleri ve spor camiasını üzmüştür. Spor siyasetin, bürokrasinin vs tamamen dışında olan bir alandır. Sporu siyasete alet ediyor olmaları çok üzücü bir durum. Yakın zamanda maratonumuz gerçekleşti. Yunanistan’dan birkaç atlet katılmıştı. Katılmak isteyen diğer sporcular da sanırım bu tutumları yüzünden katılım gösteremediler. O yüzden Yunanistan hükümetini dostluk iklimine dönmeye, komşuluk ilişkilerine yakışır şekilde davranmaya davet ediyoruz”şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.