DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 21007310,73%
Edirne

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akdağ, “Su sorunu çözülecek”

Akdağ, “Su sorunu çözülecek”

ABONE OL
5 Ağustos 2020 11:22
Akdağ, “Su sorunu çözülecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Lalapaşa İl Genel Meclis Üyesi Halil Akdağ, Lalapaşa ve köylerinde yaşanan su sıkıntısıyla ilgili yaptığı açıklamada sorunun giderilmesi için çalıştıklarını belirtti. Akdağ ayrıca su sorununun yaşanmasının nedeninin kuraklık olduğunu vurguladı.

Son zamanlarda özellikle Lalapaşa ilçesinin bazı köylerinde yaşanan su sıkıntısı gündeme gelmiş vatandaşların tankerlerden bidonlara su doldurup evlerine götürdüğü görüntüler basına yansımıştı.  CHP Lalapaşa İl Genel Meclis Üyesi Halil Akdağ’da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Sorunun giderilmesi için yeni bir hat oluşturduklarını anlatan Akdağ şunları sıraladı: “Malumunuz 2020 yılında yaşadığımız kuraklıktan dolayı köylere su sağlayan yeraltı sularımızda kesilmeler, azalmalar meydana gelmiştir. Bu konuda Lalapaşa Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak çalışmalarımız devam etmektedir. Su olmayan köylerimiz özellikle Vaysal, Hacıdanişment, Ömeroba ve Süleymandanişment’te, Lalapaşa Vaysal köyünde bulunan suyu yeni bir hat ile bağlayarak bu köylerimizin su sorununu gidermeye çalışıyoruz.

YENİ BİR KUYU AÇILACAK

Aynı zamanda Dombay hattımızda da su yetersizliği vardı. Bu konuda da bugün bunun ihalesi yapıldı. Yeni bir kuyu açılacak. İnşallah temennimiz odur ki bu köylerimizin bu bölgemizin, su sorunu en kısa sürede çözülecektir. Bunun dışında tabi insanlarımız zahmet çekmekte. Vaysal’lı, Hacıdanişment’li, Ömeroba’lı, Süleymandanişment’li insanlarımızın çektiği su sıkıntısı zahmetinin farkındayız. En yakın zamanda bunun çözüleceğini umuyoruz. Ama bu kuraklık devam ettiği sürece yeni sıkıntılar doğurabilir. Bunun içinde insanlarımızın mümkün olduğunca sularını az harcamalarını, bahçe gibi, bitki gibi sulama tarzı işlerde çok su kullanmamalarını önermekteyiz. Hayvan sulamalarımızı da maalesef mümkün oldukça kendi tankerlerimizle, kendi imkanlarımızla sulama göletlerimizle yapmamız daha mantıklı olur.

Buna yine hizmet götürme birliğimiz yardım etmekte. Tankerler bu konuda yardımcı oluyorlar. Bazı depolara belli miktarda su basıldı. Sıkıntılar maalesef geçici olarak çözülmeye çalışılmakta. Ama en yakın zamanda da temennimiz odur ki sonuç alınacağını tahmin ediyorum. Tamamen kuraklıkla alakalı. Yeraltı sularının çekilmesi çok büyük bir etken oldu.”

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.