DOLAR 32,3511 0.26%
EURO 35,0591 -0.27%
ALTIN 2.307,841,34
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22884013,40%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akmeşe, aday adaylığı başvurusunu yaptı

Akmeşe, aday adaylığı başvurusunu yaptı

ABONE OL
21 Mart 2023 11:07
Akmeşe, aday adaylığı başvurusunu yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Edirne eski İl Başkanlarından İlyas Akmeşe, 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle, AK Parti’den Edirne Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Dün, AK Parti İl Teşkilatı’na gelerek basının karşısına geçen ve aday adaylığını açıklayan Akmeşe, “Bizim en büyük hedefimiz Edirne’de, AK Parti’yi en üst sıralara çıkarmak. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin arkasında yürüyoruz. Herkese nasip olmaz bu. Biz Edirne’ye hizmet için bu göreve talip olduk” dedi.

Partinin birçok kademesinde 20 yıldan buyana hizmet ettiğini belirten Akmeşe, “Hiçbir görev verilmezse biz AK Parti’nin birer neferi olarak bu davaya hizmet etmeye her zaman hazırdık ve bundan sonrada hazır olacağız” diye konuştu.

“Yüzyılın felaketi denilen bir deprem faciasından sonra 14 Mayıs’ta Türkiye seçime gidiyor” diyerek konuşmasını sürdüren Akmeşe şunları söyledi;

“Depremin gölgesinde bir seçim yaşayacağız. Birinci önceliğimiz deprem bölgesi. Orada konteynerler sahiplerine veriliyor. İnşallah bir yıla kadarda onların evleri tamamlanıp, işyerlerine geçerler. Deprem bölgesinde vefat eden bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. O bölgedeki bütün vatandaşlarımıza da geçmiş olsun diyorum.  Ben AK Partiye 2001 yılında kurucu il yönetim kurulunda teşkilat başkanı olarak başladım. Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyin arkasında yürümeye karar verdim ve o günden beride ben partinin birçok kademesinde görev yaptım. Hemen hemen partide 20 yıla yakın bütün il başkanları ile çalıştım. Bize tabi kısmet oldu, herkese kısmet olmaz bu. Bizim için bir onur meselesidir bu.

2015 yılının sonunda 2016’nın başında il başkanlığı görevine getirildik. Hain bir darbe girişimi yaşadık. O süreçte ben il başkanıydım. Daha sonra iki tane seçim geçirdik, biri milletvekili seçimi. Orada da il başkanıydım, istifa ettim. Milletvekili ikinci sıra aday adayı oldum. Seçimden sonra kısmet olmadı vekil olmak. Sayın Genel Başkanımızın olurlarıyla tekrar il başkanlığı görevine devam ettim. O arada da tekrar bir genel seçim yaşadık Edirne’de. AK Parti’nin Edirne’de baktığımız zaman o süreçten beri oylarının hep arttığını gördük.

Öyle dönemler yaşadık ki o süreçte, en çok oyu aldığımız illerde oyumuz düşmesine rağmen Edirne halkı bize öyle teveccüh gösterdi ki, Edirne’de oyumuzu arttırdık. Ama maalesef Edirne’de birinci parti olamadıktan sonra biz kendimizi başarılı ilan edemeyiz. Amacımız Edirne’de de çok çalışıp birinci parti olmak, sayın Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımızı mutlu etmek. Bizim teşkilat olarak birinci görevimiz bu. Ben ilçelerin hepsini gezdim. Bugünde aday adaylığı için başvurumu yapıyorum.

Teşkilatlarda şu heyecanı gördüm. Heyecanlılar, canlılar ve bu seçime hazırlar. İnşallah bu seçimde de AK Parti gerektiği oyu alacaktır. İnşallah milletvekilimizi de arttıracağız. Edirne’ye hizmet etmek için tekrar aday adayı olduk. Allah gönlümüze göre versin. AK Parti’ye hizmet etmek için bir yerde görev almaya gerek yok. İl Başkanlığı’da yaptık bu partide, milletvekilliği adaylığı da yaptık. Bugün bir başka görev gerilirse onu da yaparız.

Hiçbir şey verilmezse biz AK Parti’nin birer neferi olarak bu davaya hizmet etmeye her zaman hazırdık ve bundan sonrada hazır olacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ne görev verilirse biz onu da yapmaya hazırız. Bizim en büyük hedefimiz Edirne’de AK Parti’yi en üst sıralara çıkarmak. Biz çok mutluyuz. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin arkasında yürüyoruz. Herkese nasip olmaz bu. Biz Edirne’ye hizmet için bu göreve talip olduk. İnşallah bu seçimde de Edirne’de en yüksek oyu alacak AK Parti. Buna canı gönülden inanıyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Akmeşe, aday adaylığı başvuru alındı belgesini AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba’ya teslim etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.