DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20912900,94%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aksal, “Çayır tırtılı kontrol altında”

Aksal, “Çayır tırtılı kontrol altında”

ABONE OL
19 Temmuz 2022 10:45
Aksal, “Çayır tırtılı kontrol altında”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, ayçiçek ekili alanlarda tespit edilen çayır tırtılı istilasına yönelik gerek kara ekipmanları gerek havadan drone desteğiyle yapılan müdahale sonucu sürecin kontrol altına alındığını söyledi.

TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal İpsala’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Trakya’da ayçiçek tarlalarını etkisini altına alan ve büyük tahribat yaratan çayır tırtılı ile ilgili İpsala ilçesine bağlı köyleri ziyaret eden Aksal, Edirne Tarım Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt’tan konu ile ilgili bilgi aldı.

Ayçiçek tarlalarını ziyaret eden Milletvekili Aksal, vatandaşlar ve üreticiler ile bir araya geldi. Aksal, tahribata uğrayan alanlarda incelemeler yaparak son durum ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Trakya Bölgesi’nde ayçiçek ekili alanlarda tespit edilen çayır tırtılı istilasının ilimiz genelindeki köylerin etkilendiğini belirterek, “İlk andan itibaren ilgili kurumlarımızın, yetkililerin çalışmaları ve çiftçilerimizin yoğun gayretleri ile gerek kara ekipmanları gerek havadan drone desteğiyle yapılan müdahale sonucu süreç kontrol altına alınmıştır” dedi.

İpsala’da yetiştirilen 8 milyon yavru pullu sazan balığının Edirne ve bölge genelindeki su kaynaklarına bırakılması projesi ile ilgili olarak Su Ürünleri üretim istasyonunu ziyaret eden Milletvekili Aksal , bölgede faaliyet gösteren Sarıcaali Kadın Girişimcileri Kooperatifi’ni de ziyaret ederek, çalışmaları ve projeleri ile ilgili bilgi aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.