DOLAR 32,5483 0.01%
EURO 35,0446 0.46%
ALTIN 2.429,130,26
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2089506-3,86%
Edirne
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Aksal,  “Keşan OSB gıda üssü olacak”   

Aksal, “Keşan OSB gıda üssü olacak”   

ABONE OL
21 Temmuz 2022 11:11
Aksal,  “Keşan OSB gıda üssü olacak”   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Havsa İç Gümrük ve Keşan OSB projelerinin ek yatırım programı dahilinde gerçekleştirilmesinin teklif edildiğini belirterek, Keşan OSB’nin adeta gıda üssü olacağını söyledi.

TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, yaptığı açıklamada, Havsa İç Gümrük ve Keşan OSB projelerinin ek yatırım programı dahilinde gerçekleştirilmesinin teklif edildiğini duyurdu.

Milletvekili Aksal, Edirne’nin stratejik konumu ve sosyo-ekonomik potansiyeli ile Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olduğunu belirtti.

Edirne ihracat alanında ülkemiz ve Dünya ticareti açısından çok önemli gümrük kapılarına sahip olduğuna dikkat çeken Milletvekili Aksal, “Havsa’da kurulacak bir İç Gümrük Müdürlüğü ile daha rahat ve kolay erişim sağlayacak, daha yüksek standartta bir hizmet sunacağız” dedi.

“KEŞAN OSB ADETA GIDA ÜSSÜ OLACAK”

Keşan Gıda İhtisas OSB’nin çok sayıda kişiye istihdam sağlayacağını ve Keşan OSB’nin adeta bir gıda üssü olacağını belirten Milletvekili Aksal, “Bir yanımızda kocaman bir Avrupa, bir tarafımızda kocaman bir İstanbul pazarı var. Tarım deyince akla gelen ilk şehirlerden olan Edirne, Çanakkale Köprüsü’nün açılmasıyla da potansiyeli fazlasıyla artırdı. Hem Avrupa’ya hem her anlamda büyük bir pazar olan İstanbul’a yakınlığı ile ticaretin sanayinin ihracatın vazgeçilmez bir ayağı olan Edirne’mizde Keşan’a Gıda İhtisas OSB çok sayıda kişiye istihdam sunacak ve aslında Trakya’nın tek gıda ihtisas OSB’si olacak. Günümüzde ürettiğiniz her işe bir katma değer ekleyip pazarlamanız gerekir, işte bu projenin önemi burada devreye giriyor. Düşünün ki bir yandan tarımsal hasıla, bir yandan gıda üretim potansiyeli, bir de üzerine rahat, hızlı, kolay ulaşım. Hepsinin birleştiği stratejik bir nokta olan Edirne’mizde gerçekleşecek bu proje potansiyeli ve istihdamıyla sektöre yön verecek bir özelliğe sahiptir. Gıda alanında, bölgenin adeta “üretim üssü” olabilecek potansiyelde olan bu proje;  her yönüyle sınırları aşan, tüm Avrupa pazarını ve iç pazarı etkileyecek, yüksek oranda canlandıracak  güce sahip bir projedir” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.