DOLAR 32,3679 0.14%
EURO 34,9716 -0.31%
ALTIN 2.324,230,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22760110,52%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aksal, “Milletimizin her daim yanındayız”

Aksal, “Milletimizin her daim yanındayız”

ABONE OL
2 Nisan 2022 11:21
Aksal, “Milletimizin her daim yanındayız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün açıkladığı KDV indirimine değinerek, “Her fırsatta milletimizin her daim yanında olmak için çalıştık, Cumhurbaşkanımızın açıkladığı daha birçok yeni düzenlemeyle de ülkemizin refahı için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Son yıllarda tüm Dünya’yı etkisi altına alan pandemi nedeniyle gıda ve temel ihtiyaç maddeleri başta olmak üzere, tüm sektörlerde tedarik ve üretim sıkıntısı sonucu, mali problemler , küresel çapta ekonomik sıkıntılar yaşanmakta olduğuna dikkat çeken Milletvekili Aksal, “Devletimiz ve hükümetimizle tüm çalışmalarımızı ve politikalarımızı vatandaşlarımızın bu süreci en az etki ile geçirmesi odağıyla oluşturuyoruz. Cumhurbaşkanımızın özellikle vurguladığı üzere “Sabredersek, çalışmaya devam edersek, sağlam durursak, hedeflerimize doğru yürümeyi sürdürürsek hepimizi güvenli, huzurlu, müreffeh bir geleceğin beklediğinden şüpheniz olmasın” dedi.

Aksal, “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı yeni düzenlemelerimiz kapsamında:

Temel ihtiyaç maddelerinden deterjan, sabun, tuvalet kâğıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerin KDV’si yüzde 18’den yüzde 8’e indirilecek. Yeme içme hizmetlerinin tamamında KDV oranı yüzde 8 olacak. Net alanı 150 metrekareyi aşmayan konutlarda KDV oranı yüzde 8 olacak. Arsa ve arazilerin KDV oranı yüzde 8’e indirilecek. Böylece inşaat sektörünün üzerindeki finansman yükü azaltılmış olacak. Tarım sektöründe her türlü sertifikalı tohum, fide, fidan teslimlerinde KDV yüzde 1’e, süt toplama tankları gibi kimi ürünlerdeki KDV de yüzde 8’e düşürülecek” dedi.

Ülkemizin refahı için çalışmaya devam edeceklerini belirten Milletvekili Aksal, “Desteklerimizle, düzenlemelerimizle devletimizin ve bakanlıklarımızın çalışmalarıyla her fırsatta milletimizin her daim yanında olmak için çalıştık, Cumhurbaşkanımızın açıkladığı daha birçok yeni düzenlemeyle de ülkemizin refahı için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.