DOLAR 32,5996 0.35%
EURO 34,8177 0.17%
ALTIN 2.511,681,11
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20928411,94%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aksal, “Önce kendi belediyelerine baksın”

Aksal, “Önce kendi belediyelerine baksın”

ABONE OL
1 Şubat 2022 14:11
Aksal, “Önce kendi belediyelerine baksın”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, A Haber’de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ihale iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Aksal; A haber kanalında Merve Türkay’ın programına konuk olarak, Kılıçdaroğlu’nun son günlerdeki ihale çıkışına ilişkin olarak, devlet tecrübesi olan bir muhalefet liderinin bu tarz söylemlerinin doğru bir siyasi üslup olmadığını söyledi.

Aksal, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığını da biliyoruz. Yani bir devlet tecrübesi olduğunu da biliyoruz. Bu şekilde devlet tecrübesi olan birinin, ihalelerin altına Cumhurbaşkanının, bakanların imza atmadığını bu imzaların genel müdürlük düzeyinde atıldığını çok iyi bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir muhalefet liderine bu seviyede bir yalan söylemek, algı yaratmaya çalışmak, çamur at izi kalsın mantığı ile hareket etmek gerçekten yakışmıyor. Biz bu konuyla ilgili bir özür de beklemiyoruz. Gerçekten bir özür gelecek olsaydı, Sayın Bakanımızın açıklamasından hemen sonra olurdu zaten. Sayın Cumhurbaşkanımız konu ile ilgili yasal yollarla hakkını arayacaktır. Çünkü bu yalanların önümüzdeki günlerde artarak devam edeceğini bekliyoruz” dedi.

“Bir ana muhalefet liderinin güven vermesi gerektiğini ve ama artık güveni bırakın işi tamamen yalan siyasetine dökmüş durumda” olduğunu belirten Aksal, şunları söyledi;

“Buradan milletimize de çağrı yapmak istiyorum. Öncelikle bir ana muhalefet liderinin güven vermesi gerekiyor. Ama artık güveni bırakın işi tamamen yalan siyasetine dökmüş durumdalar. Sayın Kılıçdaroğlu ihaleleri, ihale yolsuzluklarını görmek istiyorsa öncelikle kendi belediyelerine bakmalı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle son günlerde otobüs bakımı ihalelerindeki yolsuzlukları hepimizin bildiği gibi çok gündemde. Sayın Kılıçdaroğlu ihale peşinde ise ihale yolsuzlukları peşinde ise işe kendi belediyelerinden başlamasını tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.