DOLAR 32,4349 0.05%
EURO 34,4470 -0.16%
ALTIN 2.486,150,13
BIST 9.679,80-1,37%
BITCOIN 2019921-3,97%
Edirne
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aksal, önlüğü giydi tavanın başına geçti

Aksal, önlüğü giydi tavanın başına geçti

ABONE OL
23 Mayıs 2022 18:03
Aksal, önlüğü giydi tavanın başına geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte kentin en önemli lezzetlerinden tava ciğer pişirerek vatandaşlara ikram etti.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türk Mutfağı’nın tanıtımı amacıyla, her yıl belirli bir tema çerçevesinde 81 ilde, büyükelçiliklerde, konsolosluklarda, yurt dışı müşavirlikler ve temsilcilikler aracılığıyla tüm dünyada tanıtım etkinlikleriyle kutlanacak olan 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası yoğun bir katılımla tüm illerdeki etkinliklerle başladı.

Edirne’de de Eski Camii önünde kurulan stantta TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın katımıyla vatandaşlara tava ciğer ikram edildi. Milletvekili Aksal’da tava ciğer ustaları ile birlikte ocağın başına geçerek pişirdiği ciğerleri vatandaşlara ikram etti.

Etkinliğin ardından açıklamada bulunan Milletvekili Aksal, Edirne’nin dünyaya hükmetmiş farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış Osmanlı Devleti’nin uzun yıllar başkenti olmuş bir şehir olduğuna dikkat çekerek, “Elbetteki kültürel mirasımız bu nedenle hem çok yönlü hem çok zengin. Buna tüm dünyanın hayran olduğu Türk Mutfağı da dahil. Yemek kültürü bir milletin en önemli simgelerinden biri. Coğrafyanız, toplumunuz, gelenek görenekleriniz ile ilgili her parça adeta mutfakta harmanlanıyor. Edirne bu anlamda yöresel tatları ile kendine has mutfak kültürü ile tarımsal ürünleri ile ülkemizin bu anlamda en zengin şehirlerindendir. Ciğer dediğinizde akla gelen ilk şehirlerden biri Edirne belki ama ayçiçeğimizle, biberimizle mutfağımızın diğer zenginliklerini bu etkinlikler vesilesiyle tüm dünyaya tanıtmayı diliyorum. Böyle bir etkinlikle mutfağımıza da sahip çıkmamıza dikkat çeken Cumhurbaşkanımıza, kıymetli eşlerine ve bakanlığımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.