DOLAR 32,5960 0.36%
EURO 34,8722 0.38%
ALTIN 2.495,100,44
BIST 9.632,131,13%
BITCOIN 21272335,36%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aksal, “Sevinç ve gururla ibadete açıyoruz”

Aksal, “Sevinç ve gururla ibadete açıyoruz”

ABONE OL
24 Aralık 2021 10:55
Aksal, “Sevinç ve gururla ibadete açıyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, “Enez Ayasofyası” olarak bilinen Enez Ayasofya Cami-i Şerifi restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından 56 yıl sonra bugün tekrar sevinç ve gururla ibadete açılacağını söyledi.

TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, restorasyon çalışmaları tamamlanarak bugün ibatede açılacak olan Enez Ayasofya Cami-i Şerifi hakkında açıklamada bulundu.

Enez Ayasofya Cami-i Şerifi’nin bilindiği gibi Doğu Roma İmparatorluğu tarafından inşa edildiği tahmin edilen bir yapı olduğunu belirten Milletvekili Aksal, “Fatih Sultan Mehmet’in Enez’i fethetmesi ile camiiye çevrilmişti. Sonraki yıllarda yaşanan deprem sonucunda kullanılamaz duruma gelen tarihi cami için Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleri ve Vakıflar Genel Müdürlüğümüz eliyle restorasyon çalışmalarına başlamıştık. Nihai olarak hassasiyetle sürdürülen çalışmalarımız tamamlandı” dedi.

Serhad şehri Edirne’nin Osmanlı’ya uzun yıllar başkentlik yapmış tarihimizin, medeniyetimizin birçok mirasına ev sahipliği yapan bir kent olduğuna vurgu yapan Milletvekili Aksal, “Serhad şehri Edirne’mizin, Türkiye’de kültür turizminin önde gelen şehirlerinden biri olması yolunda büyük bir adım daha atıyoruz. Harabe halde olan camimiz için temel güçlendirmeleri ile birlikte cami önündeki kalıntıların verileri dikkate alınarak bir peyzaj çalışması da yapıldı ve restorasyon çalışmaları tamamlandı” dedi.

Milletvekili Aksal, Enez Ayasofya Cami-i Şerifi’nin bugün Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ve Edirnelilerin katılımıyla 56 yıl sonra sevinç ve gururla ibadete açılacağını belirtti.

Restorasyon sürecinde emeği geçenlere teşekkür eden Milletvekili Aksal, “Edirne’mizin tarihi yapıları-tarihi mirası, kültür-sanat potansiyeli ile ilgili yürüttüğümüz tüm proje ve çalışmalarımıza destek veren Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a, Vakıflar Genel Müdürlüğü’müze, tüm ilgili kurum ve kuruluşlarımıza, çalışmalar süresince emeği geçen herkese, hemşerilerim adına bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.