DOLAR 32,3729 0.14%
EURO 35,0143 -0.2%
ALTIN 2.324,140,22
BIST 9.120,790,45%
BITCOIN 2270686-0,31%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aksal’dan sert çıkış

Aksal’dan sert çıkış

ABONE OL
20 Ağustos 2021 18:16
Aksal’dan sert çıkış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın “Bir irade krediyi kullanmamızı engelledi” yönündeki sözlerine sert çıkarak, “Edirne Belediye Başkanı Sayın Recep Gürkan, verdiğimiz bütün desteğe rağmen yapamadığı altyapı projesi için kredisinin engellendiğini ima ederek mağdur edebiyatı yapmış” dedi.

TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, sosyal medya hesabından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısında üst yapı çalışmalarında kredi kullanımlarının engellendiği sözlerine yönelik açıklamada bulundu.

“MAĞDUR EDEBİYATI YAPIYOR”

Milletvekili Aksal, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a verdikleri bütün desteğe rağmen, yapamadığı alt yapı projesi için kredisinin engellendiğini ima ederek mağdur edebiyatı yaptığını söyledi.

“EDİRNE KAMUOYUNDA CİDDİ BİR TEPKİ OLUŞTU”

Başkan Gürkan’a gerek şahsının, AK Parti İl başkanının gerekse Vali Canalp’in her zaman destek olduklarını ve olmaya da devam ettiklerini belirten Milletvekili Aksal, “Sayın Gürkan altyapı kredisi için benden destek istediğinde denetim yetkisi dahil, tüm yetki belediyede olacak şekilde destek verdim. Kendisinden tek istediğimiz altyapının düzgün yapılması ve en ufak bir yağmurda artık Edirne’yi su basmamasıydı. Zaman içerisinde yapılan işin kalitesi ve yetersiz denetim konusunda Edirne kamuoyunda ciddi bir tepki oluştu” dedi.

“GÜRKAN MAZERET ÜRETECEĞİNE İŞ ÜRETSİN”

“Her ne kadar sorumlu taşeron firmalarmış gibi gösterilmeye çalışılsa da tüm sorumluluk işi veren ve denetleyen Edirne Belediyesinindir” diyen Milletvekili Aksal, şunları söyledi;  “Nihayetinde, kıymetli Edirnelilerden gelen işin yeterince denetlenmediğine, kredinin çar çur edildiğine ilişkin şikayetler üzerine Sayın Gürkan’ın da rızasıyla, denetim yetkisi belediyeden alınıp İller bankasına verildi. İl Başkanımız bu konuya ilişkin açıklamayı kamuoyu ile paylaştı. Bu bir ALT YAPI  kredisidir ve Edirne belediyesi  ALT YAPI kredisini kullanmaktadır. Edirne çöp çamur çukur içinde. Sayın Gürkan mazeret üreteceğine iş üretsin. Doğrudur geceleri onun kadar rahat uyuyamıyoruz. Bizim Edirne’ye ve bu ülkeye hizmet etmek gibi bir derdimiz var. Vicdanımıza gelince, çok rahat. Yanlışa yanlış dediğimiz ve ortak olmadığımız için. Hiç şüphesiz ki, öbür dünyada herkes hesabını verecektir. Ama inşallah Cenab-ı Allah hepimize yaptığımız işlerin, üstlendiğimiz sorumlulukların bulunduğumuz makamların hakkını/hesabını  bu dünyada da yüz akıyla vermeyi nasip eder” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.