DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20803442,61%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aktar Güvenbaş’tan kalıp sabun önerisi

Aktar Güvenbaş’tan kalıp sabun önerisi

ABONE OL
18 Mart 2020 11:14
Aktar Güvenbaş’tan kalıp sabun önerisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aktar Kamil Güvenbaş, vatandaşların evlerdeki temizlik aşamasında sıvı sabun yerine bakteri öldüren çay ağacı yağından yapılan eski usul kalıp sabunları önerdi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de vatandaşlar hijyen konusunda dezenfektan, kolonya, ıslak mendil ve jellere yönelirken, evlerde ise cilt temizliğinde sıvı sabun ve eski usul katı sabunların tercih edildiği görüldü. Ancak Edirne’de aktarlık yapan Kamil Güvenbaş, sıvı sabunların içinde az da olsa kimyasal madde olduğunun, eski usul katı sabunların daha sağlıklı olduğunu söyledi.

“ANTİBAKTERİYEL SABUN ÇAY AĞACI YAĞINDAN YAPILAN KATI SABUNDUR”

Vatandaşların evlerde el yıkarken eski zeytinyağlı sabun ya da çay ağacı yağından yapılan sabunu tercih etmelerinin daha doğru olacağını belirten aktar Güvenbaş “Sıvı sabunlar içerik olarak antibakteriyel olanları var çok iyi sıvı sabunlarda var ancak sıvı sabunlar ne kadar iyi olsa da içine kimyasal katıldığı için, cilde zarar verdiği için en doğalı eski sabunların kullanılmasıdır. Sabun olarak normalde eski zeytinyağlı sabunlar o tarz sabunları evlerimizde kullanabiliriz. Esas antibakteriyel olan sabunlar çay ağacı yağından yapılmış çay ağacı sabunlarıdır. Bu sabunların özellikle mantar bakteri öldürme özelliği vardır. Her türlü uçuk, cilt problemlerinde dahi veriyoruz”dedi.

“GRİBAL ENFEKSYONLARA PROPOLİS, ZERDEÇAL, TARÇIN”

Propolis sayesinde 20 senedir grip olmadığını ve propolisin antibiyotikten 100 kat daha güçlü olduğunu dile getiren Güvenbaş, “Talep olarak bizim bu bölge de talep az ama 3-4 gündür iyi Bulgar ve Yunan’dan müşteri gelmediği için ve halk dışarı çıkmadığı için şu anda bir hareket yok. Herkes evinde korku içerisinde ancak biz her zaman söylüyoruz doğal beslenip, sağlıklı ürünler kullanırsak, yediklerimize dikkat edersek, karaciğerimizi temizlersek ve el hijyen bakımına önem gösterirsek her zaman daha iyi olur. Biz ilave olarak sadece zerdeçal, zencefil, tarçın bunlar faranjite ve gribal enfeksiyonlara iyi gelir birde propolis kullanırsak propolis üstelik antibiyotikten yüz kat güçlüdür. Bunlar üstelik firmaların broşürlerinde resmi olarak açıklanmıştır, eğer bunlar gerçek olmasa bu kayıtlara yazılamaz. Faranjit nezle, sinüzite iyi geldiği gibi gribal enfeksiyonlar dahil çok etkilidir aynı zamanda mantar bakteri öldürme özelliği de vardır. Propolis kullandıkları taktirde koronavirüs dahil birçok virüsten kurtulacaklarına eminim. Ben kendim 20 senedir grip, nezle, hasta olmadım. Bu konuda özellikle destek ürünler kullanmak her zaman iyidir”dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.