DOLAR 32,3375 0.16%
EURO 35,1869 -0.03%
ALTIN 2.242,37-0,03
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2108839-4,83%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ali Çıtak’tan “Edirne’nin Kuşları” posteri

Ali Çıtak’tan “Edirne’nin Kuşları” posteri

ABONE OL
16 Ekim 2021 01:10
Ali Çıtak’tan “Edirne’nin Kuşları” posteri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği, Edirne’nin tarihi, kültürel, doğal, gastronomik ve tarım turizmi öğelerini posterleştiriyor. Edirne’nin tanıtımı ve turizm değerlerini ön plana çıkarmak için yapılan çalışmaların ilki, Edirne’nin ünlü doğa fotoğrafçısı Ali Çıtak’ın fotoğraflarından oluşan “Edirne’nin Kuşları” posteri oldu.

Tek bir canlıyı fotoğraflamak için doğada saatlerce, günlerce hatta aylarca bekleyen Ali Çıtak’ın uzun yıllara dayanan arşivinden Edirne’de çok görülen 9 kuş cinsinin fotoğrafları posterleştirildi. Posterin tasarımını dernek üyesi ve gönüllüsü medya uzmanı Yiğit Konaklılar yaptı .

ETTDER yönetim kurulu üyeleri, tasarlanan “Edirne’nin Kuşları” posterini çerçeveli olarak Ali Çıtak’a takdim ederek teşekkürlerini sundu. Ayrıca 1. posterin sponsoru Deer Prodüksiyon ve tasarımcısı Yiğit Konaklılar’a teşekkür edildi.

ETTDER ofisindeki buluşmada açıklamada bulunan fotoğraf sanatçısı Ali Çıtak, Edirne’deki kuş çeşitliliğinin ve popülasyonu oldukça fazla olduğunu ve sadece Enez  Gala Gölü’nde 232 civarı tür bulunduğunu belirterek, “Kuşların bir kısmı Gala Gölü’nde devamlı yaşıyor, bir kısmı üremek için kullanıyor, bir kısmı da göç yolları üzerinde olduğu için dinlenmek, beslenmek  için geçici yararlanıyor. Edirne’nin diğer bölgelerini de ele aldığımızda kuş türleri 300 civarındadır ki bu da Türkiye’deki kuş türlerinin yüzde 50’si Edirne’de varlığını sürdürüyor demektir. Bilinçsiz avcılık, kirlilik ve insan kaynaklı farklı olumsuzluklar, kuş çeşitliliğine ve populasyonuna ciddi zararlar vermektedir. Kuş gözlemciliği, bu amaçla seyahat edenlerin o bölgelerde konaklama yapmaları ve yaptıkları harcamalar nedeniyle önemli bir turizm etkinliği oluşturmaktadır” dedi.

POSTER ÇALIŞMASI

Edirne’nin belli başlı tematik alanlardaki güçlü yönlerini ön plana çıkarmayı amaçlayan Edirne Posterleri çalışması, her ay tek bir fotoğrafçının Edirne temalı fotoğraflarından oluşacak. Çalışma için 22 tema (Edirne köprüleri, camileri, gravürleri, tarımı, gastronomisi, kırsalı, vb.) belirlenmiş olup, fotoğraf sanatçıları ile çalışmalara başlandı . Her posterde temaya göre çalışma yapan  fotoğrafçının 4-9 arası fotoğrafı bulunacak, 50×70 cm. boyutunda, Türkçe ve İngilizce bilgiler ile 1000’er adet basılacak posterler dernekten ücretsiz temin edilebilecek. Ayrıca bu posterler turizm paydaşlarına, çeşitli kurumlara ve özellikle Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtası ile okullara da gönderilerek öğrencilerin Edirne’nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıması sağlanacaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.