DOLAR 32,5167 -0.08%
EURO 34,9708 0.35%
ALTIN 2.434,160,47
BIST 9.791,780,72%
BITCOIN 2074347-4,02%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Alışveriş yapana PCR testi bedava

Alışveriş yapana PCR testi bedava

ABONE OL
29 Ocak 2022 11:38
Alışveriş yapana PCR testi bedava
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’da artan koronavirüs vakaları nedeniyle Bulgaristan Sağlık Bakanlığı’nın vatandaşlarından ülkeye girişlerde PCR testi zorunluluğu getirmesi Edirne esnafını vurdu. PCR testinin maliyeti nedeniyle kente gelmez olan Bulgar vatandaşları için Edirneli esnaf kampanya başlattı. Belli tutardaki alışverişlerde PCR testini esnaf karşılayacak.

Bulgaristan Sağlık Bakanlığı’nın geçtiğimiz hafta uygulamaya koyduğu yeni tedbirlere göre; Bulgaristan’a giriş yapacak kişilerden geçerli aşı sertifikası veya hastalığı geçirdiğine dair belge ve en geç 72 saat öncesinden yapılmış negatif PCR testi ibraz etmeleri gerekiyor.

Bulgar vatandaşlarının PCR testinin ülkelerinde yüksek maliyetli olması nedeniyle alışveriş için Edirne’ye gelememesi kent esnafını da zora soktu. Edirneli esnaf Ahmet Ezer Bulgar vatandaşları için kampanya başlatarak, dükkanının girişine astığı afişle bin lira üstü alışverişlerde PCR testinin karşılayacaklarını duyurdu.

Esnaf Ahmet Ezer, Türk müşterilerine de aldıkları ürünlerde yüzde 15 indirim uyguladıklarını dile getirerek, başlattığı PCR testi kampanyasından olumlu dönüş aldığını ve kendisi gibi diğer esnaflarında kampanyaya destek vereceğine inandığını söyledi.

 “BİN LİRA ÜZERİ ALIŞVERİŞ YAPAN BULGAR TURİSTE PCR ÜCRETSİZ”

Bulgaristan’ın PCR testi zorunluluğu getirmesi ile birlikte Bulgar vatandaşlarının Edirne’ye gelmekte zorlandığını belirten Ezer, “Bulgaristan Hükümeti yeni bir PCR zorunluluğu koydu. Bulgar vatandaşları gelmekte zorlanıyorlar. Onlara destek olmak istedik. PCR testlerin biz karşılamak istedik. Belli bir alışveriş üzerindeki durumlar. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Bu sabah başlattık kampanyayı olumlu dönüşler alıyoruz. Böyle süreceğini ümit ediyoruz.  Bulgar vatandaşlarımıza bin lira ve üzerine PCR testlerini biz karşılıyoruz. Türk vatandaşlarımızın bin lira sınır getirmiyoruz her alıverişine yüzde 15 indirim yansıtmak istiyoruz. Bu kampanyanın Bulgar turist sayısını arttırmasını bekliyoruz. Diğer esnaf arkadaşlarımızla konuştum onlarda destek verme konusunda olumlu bakıyorlar” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.