DOLAR 32,6044 0.27%
EURO 34,7997 0.37%
ALTIN 2.410,71-0,90
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21616390,54%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın”

“Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın”

ABONE OL
12 Mart 2022 12:07
“Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 101’inci yıl dönümü kutlayarak, “Bizler bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız yaşıyorsak, bunu istiklal mücadelemizin ölümsüz destanı İstiklal Marşı’nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan atalarımıza borçluyuz. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türk Milleti’nin vatan sevgisini ve bağımsızlığa olan aşkını en güzel şekilde anlatan İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101. yıl dönümünü yayınladığı mesajla kutladı.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, yayınladığı mesajında şunlara yer verdi;

“Ömrünü vatanına ve milletine adamış olan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, yüce Türk milletinin bağımsızlık ve kutsal değerler uğruna verdiği mücadeleyi destansı bir şekilde anlattığı İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yılını büyük bir onurla kutluyoruz. İstiklal Marşı milletimizin inancını, vatanını, tarihini, kültürünü; varlığını koruma yolundaki azmini, ümidini ve kararlılığını bütün dünyaya kahramanca haykıran, yeniden var oluşunun söze dökülmüş şeklidir. İşte bu haykırış Milli Mücadelenin en zor döneminde halkımıza büyük cesaret ve moral vermiş, milletimizin şahlanışının timsali olmuştur.

Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, kaleme aldığı İstiklal Marşı ile yüce milletimizin Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği azmini, bağımsızlık aşkını, hür yaşama iradesini en parlak ve en güçlü şekilde ifade ederek, milletimizin cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmini en güzel şekilde ölümsüzleştirmiştir.  Bizler bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız yaşıyorsak, bunu istiklal mücadelemizin ölümsüz destanı İstiklal Marşı’nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan atalarımıza borçluyuz. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla başta bize bu toprakları vatan yapan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve şehitlerimizi minnet, rahmet, sevgi ve şükranla anıyorum”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.