DOLAR 32,5987 0.33%
EURO 34,7794 0.08%
ALTIN 2.500,110,65
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20952821,35%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya’da Kırkpınar ve pehlivanlar anlattıldı

Almanya’da Kırkpınar ve pehlivanlar anlattıldı

ABONE OL
1 Ekim 2022 10:49
Almanya’da Kırkpınar ve pehlivanlar anlattıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya’nın önde gelen televizyon kanallarından Das Erste’de yayınlanan Europa Magazin programı, bu ayki konu olarak Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni ele aldı. Programda Trakya Üniversitesi öğrencisi Atakan Makas’ın gözünden Kırkpınar ve pehlivanlar aktarıldı.

Bu yıl 661. düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, ününü her geçen gün daha da artırıyor. Almanya’nın ünlü televizyon kanallarından Das Erste’de yayınlanan Europa Magazin programında Kırkpınar, yağlı güreşler ve pehlivanlar masaya yatırıldı.

Yağlı güreşin inceliklerinin ve geçmişinin anlatılıp Edirne’nin de tanıtıldığı belgeselde Trakya Üniversitesi öğrencisi Edirneli güreşçi Atakan Makas’ın Kırkpınar Yağlı Güreşlerine hazırlık sürecine yer veriliyor. Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesindeki dersleriyle antrenman yapmak arasında geçen hayatından kesitler sunan belgesel, Atakan Makas’ı Tekirdağ Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri’nde zaferi, Kırkpınar’da ise yenilgiyi tadarken takip ediyor. “Olimpiyatlar atletler için neyse, Kırkpınar da bizim için odur.” diyen Makas, derslerine verdiği önemden ve küçüklükten beri hayalini kurduğu başpehlivan unvanını alabilmek için sürdürdüğü sağlıklı hayattan da bahsediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.