DOLAR 32,5117 0.28%
EURO 34,6119 0.31%
ALTIN 2.499,090,66
BIST 9.548,09-1,36%
BITCOIN 2040718-1,09%
Edirne
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Altındaki düşüş alım için fırsat”

“Altındaki düşüş alım için fırsat”

ABONE OL
27 Haziran 2022 10:54
“Altındaki düşüş alım için fırsat”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altının bin liranın altına gerilemesini değerlendiren Kuyumcu Rahmi Cömert, altındaki düşünün alım için bir fırsat olduğunu belirterek, yıl sonunda gram altının 2 bin lirayı görebileceğini söyledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından ticari kredilerle ilgili yeni adımları açıklaması sonrası döviz ve altın fiyatlarında ufakta olsa bir düşüş yaşandı. Bunun üzerine piyasada tedirginlik havası oluşurken, vatandaşlar elindeki altını yüksekken satsam mı beklesem mi şeklinde tereddüte kapıldı. Vatandaşın tedirgin olmaması gerektiğini söyleyen Kuyumcu Rahmi Cömert, altının gördüğü yere geri geleceğini, yıl sonuna doğru ise büyük bir yükseliş yakalayacağını düşündüklerini ve vatandaşları erken alım yapması yönünde tavsiyede bulundu.

“BU DÜŞÜŞ HERKESE BÜYÜK FIRSATTIR, YIL SONUNDA GRAM ALTIN 2 BİN LİRAYI GÖRECEK”

Kuyumcu Cömert, “Ben bu durumu vatandaş için fırsat olarak görüyorum. Vatandaş hiç düşünmeden gelsin bütün parasını altına yatırsın. Kısa zamanda parasına değer katsın diye düşünüyorum. Doları geri çekmesinden dolayı altın biraz gerilemiştir. Fiyatlarımızda herhangi düşme söz konusu değil. Benim için altın düşmüş değildir. Bizim altın fiyatımız 995 lira. Ama altının asıl fiyatı bu değil. Altın kısa zamanda gördüğü yere gelecek. Yine 1080, 1080’leri göreceğiz. Bu altının düştüğü anlamına gelmiyor. Benim için altın düşmüş değildir. Bu bir fırsat. Devlet vatandaşa fırsat yaratmıştır. Kenarda parası olan varsa altınla değerlendirsin. Acil durumu olmadığı sürece elindeki altını bozdurmasınlar. İhtiyaç yoksa altın kesinlikle bozdurulacak bir şey değildir. Dursun. Altın zaten uzun vade için yatırımdır. Altının geleceği belli. Altının gramı bin 200 lira diyoruz, yıl sonunda 2 bin lira diyoruz. Bizim görüşlerimiz böyle” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.