DOLAR 32,5387 0.24%
EURO 34,7707 0.07%
ALTIN 2.489,081,11
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20598703,64%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Altun, “Risk grubu grip aşısı olmalı”

Altun, “Risk grubu grip aşısı olmalı”

ABONE OL
17 Kasım 2021 11:40
Altun, “Risk grubu grip aşısı olmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, gribe karşı vücutta antikorun pandemi öncesine göre azaldığını söyleyerek vatandaşlara grip aşılarını olması yönünde seslendi.

Bu sene grip olanların süreci sıkıntılı geçirebileceğini düşündüklerini dile getiren Prof. Dr. Altun, e-Nabız üzerinden risk grubundakilere aşıların tanımlandığını hatırlattı.

“RİSK GRUBUNDAKİLER GRİP AŞISINI MUTLAKA OLMALI”

Pandemide grip salgını olmadığı için vücuttaki gribine karşı antikor etkinliğin düştüğünü ve grip aşısının özellikle risk grubundakilerin olması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Gürcan Altun, “Risk grubundakiler grip aşısını mutlaka olmalı. Geçen sene bir grip salgını dünya yüzeyinde yok. Dolayısıyla maske kullanımı nedeniyle, pek çok ülkede kısıtlamalar vardı. Dışarıda fazla insan teması yoktu sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle. Bu sene öyle değil. Bizim grip etkenine karşı vücudumuzdaki savunma sistemimizdeki var olan antikor ya da diğer mücadele edecek şeyler 2 yıl öncesine var olanlar. Bunların etkinliği düştü. Bu sene grip olanlarda tablo biraz daha sıkıntılı geçeceğini var sayıyoruz. O yüzden risk grubundakiler mutlaka aşı olması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı risk grubundaki bireylere E Nabız üzerinden girildiğinde tanımlamış görünüyordu. Ama bununla ilgili sistem çalışmıyordu. Muhtemelen sistem çalışmaya başladı şu anda. e-Nabız üzerinden bakacaklar aşı çıkmış mı diye. Aile hekimliğine gidip yazdıracak eczaneden alınacak aşılar. Aile hekimliğinde olmayacak” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.