DOLAR 32,5372 -0.04%
EURO 34,9415 0.11%
ALTIN 2.437,460,32
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21712420,01%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Altyapı çalışmaları sürüyor

Altyapı çalışmaları sürüyor

ABONE OL
23 Nisan 2020 15:19
Altyapı çalışmaları sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi’nin şehir genelinde yapımını sürdürdüğü altyapı çalışmaları kapsamında, 26 Nisan Pazar günü Olin kavşağında D-100 karayolu 15 gün süreyle kısmi şekilde kapatılacak. Belediye Başkanı Recep Gürkan, altyapı çalışmaları kapsamında, İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi ile şehir bağlantısını bağlayacak bölümün inşasının tamamlandığını belirterek, “Arıtmadan gelen hatla şehir genelindeki hattın bağlantısı için D-100 karayolundan geçmemiz gerekiyor. Bu nedenle de belirttiğimiz güzergahta yolu kısmi olarak kapatmak zorunda kalacağız. Trafikte biraz sıkıntı olacak ama şehrimiz için en büyük sorunlardan birini çözmeye çalışıyoruz, halkımızdan da bu konuda bize karşı sabırlı olmalarını rica ediyoruz.” dedi.

Kentin en büyük kanayan yarası olan altyapı sorununu çözmek için çalışmalara başlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, altyapı çalışmalarında önemli bir noktaya geldiklerini belirtti. Altyapı çalışmalarının iki noktada aynı anda başladığını kaydeden Gürkan, “Bir yandan içme suyu ve atık sular için şehir genelindeki cadde ve sokaklarda, bir yandan da atık suların aktarılacağı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi güzergahında çalışmalarımız devam etti. Şu anda tesisimizden şehre doğru ulaşan bölümü tamamlamış olduk” dedi.

Şehir merkezindeki çalışmaların aksamadan program dahilinde devam ettiğini belirten Gürkan, İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nden gelen hattın Olin kavşağına ulaştığını, şimdi de bu hattın şehre yayılacak hatla birleştirileceğini belirterek, 26 Nisan Pazar günü Olin kavşağında D-100 kararyolunun 15 gün süreyle kısmi olarak trafiğe kapatılacağını söyledi. Belediye olarak gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan şöyle konuştu:

“Altyapı çalışmalarımız kapsamında Yağmursuyu ve kanalizasyon kollektör hatları imalatına başlayacağız. Bu nedenle de Olin kavşağında kazı çalışması yapılacak ve D-100 karayolu 15 gün süreyle kısmi olarak kapatılacak. Trafiğin iş programına göre tek yönden gidiş geliş olarak açık olacak. Trafikte biraz sıkıntı olacak ama şehrimiz için en büyük sorunlardan birini çözmeye çalışıyoruz, halkımızdan da bu konuda bize karşı sabırlı olmalarını rica ediyoruz. İşin doğası bu, yeni bir tesisat inşa ediyoruz, kazmadan, bozmadan olmuyor. Belirtilen kavşakta şebekenin tamamını taşıyacak ve İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ne iletecek hatların yapımını gerçekleştireceğiz. 15 gün sürecek ve yolda gerekli tedbirleri aldık. Ancak vatandaşlarımıza alternatif yolları kullanmalarını da önerebilirim. Koronavirüs tedbirleri kapsamında şu anda normalden daha az trafik yoğunlumuz var. Bu nedenle biz de işimizi olanladığımız şekilde bitereceğiz ve belirtilen noktada D-100 karayolunu yeniden tamamen ulaşıma açacağız.”

Gürkan ayrıca , yapılacak çalışma kapsamında, yeraltında hatları bulunan diğer kurumların yetkililerinin de bulunacağını ve diğer hizmetlerde de bir aksama olmaması için gerekli çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.