DOLAR 32,3785 0.16%
EURO 35,1844 -0.02%
ALTIN 2.325,310,27
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22916692,52%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Altyapı çalışmalarını anlattı

Altyapı çalışmalarını anlattı

ABONE OL
1 Ekim 2020 10:39
Altyapı çalışmalarını anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu’nu, kent genelinde yürütülen altyapı çalışmalarıyla ilgili bilgilendirdi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, TMMOB Edirne Konferans Salonu’nda TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu üyeleri ile bir araya gelerek, kurul üyelerini Edirne Belediyesi’nin kent genelinde gerçekleştirdiği altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, altyapı çalışmalarına ilk olarak Abdi İpekçi Caddesi’nde başladıklarını belirterek, “Altyapı sorununa çözüm bulmak amacıyla ilk kazmanın vurulduğu Şükrüpaşa Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi’nde kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu toplama kanallarını tamamlandık. O bölgede yaklaşık 6 ay sonunda asfaltlama çalışmalarına başladık. Aynı zamanda farklı bölgelerde yağmur suyu, atık su, temiz su tesisat hatlarımızı ayrı ayrı bölgelerde, ayrı ayrı teknik elemanlarla yaptık. Bu işlemleri yaparken şehrin kıyısındaki bölgelerden başladık, çünkü o günlerde yağış ve soğuk vardı. Bu nedenle Karaağaç Mahalle’mizin temiz su içme hatları ile işleme başladık. Yine İstasyon Mahallesi’nde çalışmalarımız oldu” dedi.

Altyapı çalışmalarında yaşadıkları en büyük sorunun para sıkıntısı olduğunu belirten Yaver Tetik, “Belediye Başkanımız Recep Gürkan bu sıkıntılarımızı bir şekilde çözdü, yeni krediler buldu. Bu şekilde teknik eleman sayımızı da arttırmış olduk. Böylelikle şehrin 10-11 ayrı noktasında farklı şantiyeler kurduk. Halkın refahını bozmamak adına neler yapmamız gerekenleri konuştuk. Bazı bölgelerde aynı anda yağmur suyu, temiz su ve kanalizasyon işlerine girerken, bazı bölgelerde sadece temiz suya girdik. Çünkü mevcuttaki tesisatlar daha 1934 yıllarından kalma. Yani çok eski bir sistem. Çalışmalar sırasındaki titreşimler boruların kırılmasına neden oluyor ve şehrin birçok noktasında su kesintilerine neden oluyor” diyerek, altyapı çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Tetik, altyapı çalışmalarının planladığı şekilde devam ettiğini söyledi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.