DOLAR 32,5812 0.01%
EURO 34,9319 0.04%
ALTIN 2.429,750,01
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2157757-0,28%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Amaç gündem değiştirmek”

“Amaç gündem değiştirmek”

ABONE OL
20 Ocak 2022 12:10
“Amaç gündem değiştirmek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanatçı Sezen Aksu’nun 5 yıl önce çıkarttığı ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ adlı şarkısında Hz. Adem ve Hz. Havva ile ilgili sözlerine birçok başta kesimden tepki geldi. Aksu’ya gösterilen tepkiyi değerlendiren CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve İYİ Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya ‘gündem saptırmak’ olarak yorumladı.

Sezen Aksu’nun 2017 yılında çıkardığı ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısında “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e…” sözleri tepkileri de beraberinde getirdi.

 “5 SENEDİR NEREDESİNİZ?”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, 5 yıl önceki şarkının şimdi eleştirilmesini gündem değiştirmek olduğunu söyleyen belirterek, “Sezen Aksu’yu linç etmeye çalışanlar Sezen Aksu’yu dinlemeyen kesim. 2017’de yazılmış bir şarkıya tepki gösteriyorlar. Demek ki o kapasitede insanlar değiller. Eleştirilebilir. Sanatçıda, siyasetçide eleştirilir. Eleştiriye açıktır. Ama 5 sene olmuş şarkıyı yazalı, eleştirecektiniz 5 senedir neredesiniz? Demek ki gündem değiştirmeye yönelik birilerini kullanıyorlar. Sanatçıda eleştirilir. Güzeli övdüğümüz gibi kötü olanı eleştireceğiz. Eğer eleştirilecekse Sezen Aksu’ya ait şarkının 4-5 yıl önce çıkarttığı albüm o anda zaten herkes tarafından takip edilen şeylerdir. 5 yıldır dinlenen şarkı, kalkmış bir dernek eleştiriyor diye herkesin çıkıp bir şeyler söylemesini gereksiz buluyorum. Bu dönemde bunların tartışılması gündem değiştirmeye yönelik hareketler. Birileri tetikliyor olabilir. Ben ona bakıyorum” dedi.

“BAĞIŞ’A TEPKİ GÖSTERMEYENLER BUNA GÖSTERİYOR”

Sezen Aksu’nun şarkısındaki sözleri desteklemediğini ancak dini değerlerle eleştirilecekse dönemin Bakanı Egemen Bağış’ın Bakara Suresi ile dalga geçtiğinde eleştirilmemesine dikkat çeken İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya, “Bu ülkenin yüzde 90’ı Müslüman bir ülke. Sezen Aksu’nun bu şarkısındaki sözler dini değerlerimize aykırı. Ama hükümetin bu işi gündem saptırtmak adına olduğunu düşünüyorum. Buna tepki gösterenler, zamanında Egemen Bağış’ın Bakara Suresi’ne ‘Bakara Makara’ diye yapmış olduğu hakarette var. O dönemdeki bu tepkiyi göstermeyen insanlar buna tepki gösteriyor. Tepki göstermesine karşı değiliz. Evet sanatçıyı eleştirebilir. Özgür düşüncelerini ifade edebilir. Ama toplumun saygı ve değerlerine saygı göstermek zorunda herkes. Adem ile Havva sadece İslamiyet için değil bütün dinler için önemli insanlar.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.