DOLAR 32,3279 0.23%
EURO 35,0528 -0.24%
ALTIN 2.281,920,21
BIST 8.971,341,87%
BITCOIN 22839181,30%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Anadolu Lisesi sınavla öğrenci alsın!

Anadolu Lisesi sınavla öğrenci alsın!

ABONE OL
11 Mart 2021 12:08
Anadolu Lisesi sınavla öğrenci alsın!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de bazı dernek ve sendika temsilcileri, 2018 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı statü değişikliği ile “Sınavla Öğrenci Alan Okullar” listesinden çıkarılan Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nin, yeniden Sınavla Öğrenci Alan Okullar arasına alınmasını talep ettiler.

Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nin önünde bir araya gelen, Edirne Veli Der, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği, Edirne Anadolu Lisesiler Derneği, Edirne Eğitim İş ve Edirne Eğitim Sen üyeleri Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nin tekrar eski statüsüne döndürülerek Sınavla Öğrenci Alan Okullar arasına alınmasını istediler.

Burada basın açıklamasını okuyan Edirne Veli Der Başkanı Mustafa Aytekin, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nin 40 yıllık bir geçmişi ile Edirne’nin en köklü okulu olduğunu söyledi.

Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nin kendisine özgü kültürü ile Edirne ve çevresinde binlerce öğrenci yetiştirdiğini belirten Aytekin, “Yurdumuzun dört bir yanında çeşitli görevler yapan değerlere sahiptir. Sadece ilimizin değil ülkemizin de sayılı okullarından olan Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nin eski günlerindeki başarıya ulaşması için bu değişikliğin yapılmasını öğrenciler, öğretmenler, veliler, buradan yetişen mezunlar başta olmak üzere tüm Edirne halkının ortak isteğidir” dedi.

Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nin sınavla öğrenci alan okullar arasına alınması için geçen yıl da girişimlerde bulundukların anlatan Aytekin, “Yetkililerle görüştük, imza kampanyası yaptık. İmzalarımızı Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdik, fakat herhangi bir düzenleme yapılmadı. Bu yıl da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaptığımız görüşmede Edirne İl Milli Müdürlüğü’nün okulumuzun eski statüsüne dönmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na sözlü ve resmi yazı ile görüş bildirdiğini öğrendik. Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da uygun görülen bu talebimizin Milli Eğitim Bakanlığı’nın dikkate alarak yeni yayınlanacak Liselere Giriş Kılavuzunda Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nin “Sınavla Öğrenci Alan Okullar” arasına alınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.