DOLAR 32,3624 0.13%
EURO 35,0311 -0.15%
ALTIN 2.446,051,83
BIST 9.133,450,59%
BITCOIN 2266965-0,29%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arda, “2021’de işsizlik konuşacağız”

Arda, “2021’de işsizlik konuşacağız”

ABONE OL
20 Kasım 2020 11:20
Arda, “2021’de işsizlik konuşacağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi İl Başkanı Kerem Arda, açıklanan kısıtlama kararlarına değinerek, “Böyle giderse 2021 de sadece “işsizlik” konuşacağız” dedi.

DEVA Partisi İl Başkanı Kerem Arda, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası açıklanan koronavirüs tedbirlerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık açısından alınan tedbirlerin önemine değinen Arda, bu önlemlerin alınırken kısıtlamaların sosyal ve ekonomik sonuçlarının da es geçilmemesi gerektiğini söyledi.

Sosyal devletin; fırsat eşitliği, gelir dağılımı ve asgari yaşam şartlarını vatandaşlarına sunan devlet olduğuna vurgu yapan Arda, “Herhangi bir kapatma tedbiri, o karardan doğrudan zarar göreceklere (garsonlar, işletmeciler vb…) sağlanacak desteklerle (gelir tazmini) birlikte ilan edilmelidir. Sosyal devlet olmanın gereği budur!” dedi.

Açıklanan kısıtlama kararlarında “Biz yasakladık herkes başının çaresine baksın” şeklinde bir tavır olduğunu öne süren Ardan, “İşyerlerini ayakta tutacak, emeğiyle çalışanları çaresizliğe sürüklemeyecek şekilde önlemler alınmalıdır. Maalesef biz yasakladık herkes başının çaresine baksın şeklinde bir tavır var, daha nereye kadar dayanacak bu millet… Restoran ve kafelerin faaliyetlerinin sınırlanması, kıraathanelerin kapanması işsizliği nasıl etkileyecek, buralarda çalışanları işsizliğe mahkum etmek nasıl sonuçlar doğuracak bunları düşünmek gerekli. İşyeri sahipleri nasıl ayakta kalacak? Çalışanları geçimlerini nasıl sağlayacak? Kredi ödemeleri, KGF ödemeleri geldi çattı, Mart ayından daha zor bir süreç ile karşı karşıyayız. Şirketler ve esnaf 2021 in baharını nasıl görecek? Bu ikinci şoku kaldırabilecekler mi? Böyle giderse 2021 senesinde ne enflasyon ne faiz ne döviz sadece işsizliğin geldiği dayanılmaz boyutu konuşacağız. Bu sebeple hükümet edenlerin kredilerle veya ertelemelerle değil, güçlü destek ve hibelerle esnafı ve emekçileri desteklemesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.