DOLAR 32,3346 0.25%
EURO 35,0788 -0.16%
ALTIN 2.302,071,09
BIST 9.042,822,68%
BITCOIN 22767660,56%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arda, doktora davasını kazandı

Arda, doktora davasını kazandı

ABONE OL
13 Kasım 2021 22:13
Arda, doktora davasını kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından doktorası geçersiz sayılan DEVA Partisi Edirne İl Başkanı Kerem Arda, Edirne İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı kazandı. Arda, “Doktora yapmaktan gurur duyduğum, bölgemizin güzide kurumu üniversitemize zarar vermemek amacı ile detaylarına girmeden yürüttüğüm bu sürecin hukuk ve adalet lehine sonuçlanması umut vericidir” dedi.

DEVA Partisi Edirne İl Başkanı Kerem Arda sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Geçen sene (2020-Ekim) oybirliğiyle kabul edilen “kayıtlı” doktora savunmam Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından “memur hatası”, “yönetmelik” vb. nedenler öne sürülerek geçersiz sayıldığından mağdur olmuş ve konuyu yargıya taşımaktan başka çare bulamamıştım. Bugün aldığım “mutlu” bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum” diyerek verdiği hukuk mücadelesini kazandığını duyurdu.

HUKUK DEVLETİNİN TEMEL ESASLARI: “HUKUKİ GÜVENLİK” VE “BELİRLİLİK”

Arda, Edirne İdare Mahkemesi’nin lehine verdiği kararda “….hukuk güvenliği, normların öngörülebilir olmasını, bireylerin tüm eylem ve işlemlerinde devlete güven duyabilmesini, devletin de yasal düzenlemelerde bu güven duygusunu zedeleyici yöntemlerden kaçınmasını gerekli kılar. Hukuk devletinin unsurları arasında “hukuki güvenlik” ve “belirlilik” ilkeleri bulunmakta olup, bireyin devlete güven duymasının, ancak hukuki güvenliğin sağlandığı bir hukuk devleti düzeninde mümkün olabileceği, Anayasa’da öngörülen temel hak ve hürriyetlerin kullanılması ve insan haklarının insan hayatına egemen olması için Devletin, bireylerin hukuka olan inançlarını ve güvenlerini korumakla yükümlü olduğu açıktır.” tespiti ile dava konusu işlemin iptal edildiğini belirtti.

“BENZER MAĞDURİYETLER OLUŞMASIN”

Doktora yapmaktan gurur duyduğu, bölgenin güzide kurumu üniversiteye zarar vermemek amacı ile detaylarına girmeden yürüttüğü bu sürecin hukuk ve adalet lehine sonuçlanmasının umut verici olduğunu belirten Arda, “Fakat umuyorum ki bu süreç ve karar, benzer durumlar ile karşı karşıya gelindiğinde hukukun ve adaletin herkes için önemli bir teminat olabileceğini, bu kararları veren idarecilere de ispat etsin. Benzer hak ihlaline maruz kalanlar için de yol gösterici olsun” dedi.

MANEVİ TAZMİNAT TALEP ETMEYECEĞİM

Bu sürecin sonunda yaşadığı hak kayıpları sebebi ile hakkının olmasına rağmen “manevi tazminat” talep etmeyeceğini belirten Arda, “Fakat, ilgili kanun gereğince daha fazla mağduriyet yaşamamak adına dava sonucunun ivedilikle işleme alınmasını talep ediyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.